20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Megfélemlítőnek tartja az imát az abortuszpárti aktivista

Abortuszpárti aktivisták tüntettek Skóciában annak érdekében, hogy a kormány tiltson be minden imaalkalmat és nyilvános vitát az abortuszklinikák vonzáskörzetében – írja a Catholic News Agency nyomán a vasarnap.hu.

Ella Cheney a vezéralakja az abortuszpártiak kezdeményezésének, miszerint országszerte alakítsanak ki “biztonságos zónákat” az abortuszklinikák környékén, amivel “megóvnák” az abortuszra várókat az életpártiak demonstrációitól.

“Korábban én is igénybe vettem ilyen szolgáltatásokat és láttam olyan csoportokat, amelyek az épület előtt imádkoztak. Ez megfélemlített, kényelmetlen érzésekkel töltött el”

– állítja Cheney. Hozzátette:

“Az embereknek megvan a joguk a saját véleményükhöz, de azt nem szabadna kifejteniük a szolgáltatásra váró nőknek.”

(A teljes beszélgetés alatt Cheney végig kerüli az “abortusz” szó használatát, helyette a “szolgáltatást” használja. Ahogyan az abortuszelleneseket is “anti-choise”-nak, vagyis “választás-ellenesnek” hívja, míg ők a “pro-choise”, vagyis “választás-pártiak” – a fordító megjegyzése.)

A saját kis biztonságos terének (safe space) létrehozása érdekében a Back Off Scotland szervezet alapítója petíciót nyújtott be Edinburgh-ban, hogy a klinikák 150 méteres körzetéből tiltsanak ki minden “választás-ellenes” véleményt.

Cheney támogatói azzal érvelnek, a jelenlegi skót törvények túlságosan elnézőek a “választás-ellenesekkel” szemben. Azt ugyan elismerik, hogy ezek a tüntetések sohasem erőszakosak, vagy agresszívek, ám szerintük már az ottlétük is “szorongást okozhat” némely “szolgáltatásra váró” nőben, így a szigorítás indokolt.

Már van precedens

Noha Wales és Anglia legtöbb területén még szabadon demonstrálhatnak az életpártiak, Nyugat-Londonban 2018 áprilisában egy ügyet az abortuszpártiak már sikerre vittek.

A Marie Stopes nevű abortuszklinika 100 méteres körzetében azóta tilos az életpárti gyülekezés és beszéd bármilyen formája, beleértve az imát is.

Philip Egan, Porthsmouth püspöke ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy

„egy abortuszklinika környezetéből kiemelni az eltérő vélemény hangját egyet jelent a szabad választás korlátozásával. Kutatások világítanak rá, hány nő volt hálás az utolsó percekben érkező támogatásért…”

Fotó: Diocese of Saginaw

További híreink

Családi idill: nyakon szúrta drogos fiát egy nő

Irányi Dániel

Putyin azonnal megtudná, ha vegyi fegyvert vetnének be Oroszországban

Kemény János

Weinstein-ügy: várni kell az erőszaktevő ítéletére, az esküdtszék még nem döntött

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen