20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Meggyalázta a Corvin közi hős, Pongrátz Gergely emlékét a jobbikos Stummer?

“A Pongrátz család nevében felszólítom a Jobbikot: ne vegyék többé szájukra Pongrátz Gergely nevét, aki forog a sírjában a Jobbik árulása miatt!” – írta közleményében Pongrátz András szabadságharcos, Pongrátz Gergely testvére, miután kiderült, hogy a Jobbik idén a Corvin közbe hirdette meg október 23-ai rendezvényét.

Ezen a rendezvényen hangzott el tegnap Stummer János jobbikos alelnök alábbi mondata:

Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!

A kijelentést kiszúró Pesti Srácok szerint:

Stummer mondata még akkor is aljas és becstelen lenne, ha nem egy ikonikus ötvenhatos hősnek, Pongrátz Gergelynek címezte volna. Ép erkölcsi érzékű ember ugyanis nem üzen a halottaknak olyat, hogy forogjanak csak a sírjukban. Ép erkölcsi érzékű ember, ha egyáltalán szájára veszi egy eltávozott ember nevét, akkor legfeljebb annyit kíván neki, nyugodjon békében. Ám jelen esetben Stummer nem egy ismeretlen elhunytnak üzent, hanem egyértelműen – Pongrátz András fölszólítására válaszul – Pongrátz Gergelynek. S ezzel nemcsak Pongrátz Gergely, hanem az ötvenhatos szabadságharc emlékét is meggyalázta.

Annak idején Pongrátz Gergely adta át a fiatal Jobbiknak az ötvenhatos zászlót, hogy vigyék tovább a szabadságharc szellemiségét. Ám a Jobbik árulása miatt Pongrátz Gergely forog a sírjában – írta a Corvin köz legendás parancsnokának öccse.

Megkerestük a teljes videót, nehogy kiragadott mondat alapján ítéljünk.

Abban látható a szóban forgó beszédrészlet, melyben a “huhogóknak, károgóknak, sírjukban forgóknak” üzen a jobbikos politikus. Nem nevesíti a Pongrátz testvéreket, de nehéz nem így értelmezni a többszörös utalást a korábbi közlemény fényében.

Döntsék el olvasóink: valóban Pongrátz Gergely emlékét gyalázta meg vagy sem?

Frissítés: a Mi Hazánk lemondásra szólítja fel Stummert

Alább olvasható a közleményük:

“Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!” – erre a súlyosan kegyeletsértő mondatra ragadtatta magát Stummer János Jobbik-alelnök október 23-án, amiért a Mi Hazánk Mozgalom szerint távoznia kell az Országgyűlésből.

A Sztálin-szobor ledöntésében lángvágóval közreműködő Pongrátz András Corvin közi szabadságharcos korábban ugyanis közleményében világossá tette a Jobbik számára, hogy nincs többé helyük a Corvin közben, valamint hozzátette, hogy Pongrátz Gergely forog a sírjában a Jobbik árulása miatt. Stummer János október 23-i beszédében primitív, embertelen, elfogadhatatlan módon válaszolt Pongrátz András szavaira, miközben a Jobbik rendezői rendőrökkel szoríttatták ki az ’56-os hőst a Corvin közből.

Stummer ezzel az előre megírt, ordítva közölt mondatával nemcsak Pongrátz Gergelyt, a Corvin köz legendás parancsnokát, hanem minden ötvenhatos, elhunyt hőst szándékosan meggyalázott; ám nemcsak hősök esetében elfogadhatatlan a halottak gyalázása. A Mi Hazánk ezért mandátumáról való lemondásra és bocsánatkérésre szólítja fel Stummert. Amennyiben ezt nem teszi meg, a Jobbik elnökségének kell világossá tenni, hogy a kegyeletsértésnek nincs helye a közéletben. Várjuk egyúttal az egész balliberális oldal elhatárolódását is.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöksége


(Pesti Srácok nyomán, fotó: M1 Híradó/MTVA)

További híreink

Ilyen is van: 15 évre ítélték Algéria volt elnökét

Kiss Albert

Németországban mégsem a vírusban hal meg a legtöbb “Covid-áldozat”

Faragó Dániel

Apáti: Szerintem van olyan miniszter is, aki drogozik

janositamas

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben