15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Belföld

Meghátrált a kormány, mégsem lesz kilakoltatás a veszélyhelyzet alatt

A Mi Hazánk Mozgalom többször is felhívta a figyelmet rá, hogy meg kell hosszabbítani a kilakoltatási moratóriumot kifejezetten azokra az ügyletekre vonatkozóan, amelyek mögött hitelszerződések vannak. Szerencsére a kormány belátta ennek a hiányosságnak a súlyos következményeit – írja közleményében Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási, hitelügyi szakpolitikusa.

Az éjszaka megjelent kormányrendelet értelmében a kilakoltatási moratóriumot meghosszabbították a veszélyhelyzet megszűnéséig, így várhatóan őszig a végrehajtók nem foganatosíthatnak kilakoltatásokat. A hitelfelmondási és törlesztési moratórium azonban változatlanul június 30-ig tart – fogalmaz a politikus.

Kiemelte, hogy

a Mi Hazánk Mozgalom már felhívta rá a figyelmet, hogy a hitelmoratórium lejártát követően bajba kerülhet sok magyar család. Kifejezetten a válságágazatokban lévő vállalati hiteleknél, a válságázatokban dolgozóknál, illetve az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezőknél léphetnek fel súlyos problémák.

Véleménye szerint mivel a számítások alapján a hitelállomány 15-20 százaléka is problémássá válhat a Mi Hazánk Mozgalom következő célja elérni, hogy a kormány vizsgálja felül a törlesztési moratórium június 30-ai lejárati határidejét és hosszabbítsa meg azt további fél évvel, különös tekintettel a bajba jutott szektorra vonatkozóan.

Meghosszabbítás nélkül ugyanis nem csak a válságágazatokban élők kerülhetnek kilátástalan helyzetbe, ezzel párhuzamosan pedig egyenesen a népnyúzó végrehajtókhoz a hitel felmondását követően – zárja közleményét Dr. Fiszter Zsuzsanna.

Magyarjelen.hu

További híreink

A Mi Hazánk kiáll az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt. dolgozóiért

Irányi Dániel

Cseh Katalin: Bátor lépés a “melegellenes” lengyel települések pénzmegvonása

Irányi Dániel

Orbán: fontos a magyar gazdaság újraindítása

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen