1.8 C
Budapest
2021. december 6., hétfő
Magyar Jelen
Külföld

Megint megöltek egy újságírót Afganisztánban

Újabb újságírót gyilkoltak meg fegyveresek pénteken Afganisztánban, Biszmilláh Ádel Ajmakot Gor tartomány központjában lőtték agyon – tudatta Habíbulláh Radmanis tartományi kormányzóhelyettes.

Ajmak egy rádióállomás főszerkesztője volt, emellett civil aktivistaként is tevékenykedett. A múlt héten arról számolt be, hogy megtámadták és halálos fenyegetéseket kapott az egyik közösségi oldalon.
Ő az első újságíró, aki az új évben gyilkosság áldozatává vált Afganisztánban, de az elmúlt két hónapban már a hatodik meggyilkolt újságíró az országban. Mindannyian célzott támadásban haltak meg. Aimak meggyilkolásának elkövetőjeként egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett.
A Riporterek Határok Nélkül nevű szakmai szervezet szerint Afganisztán – Mexikó, Irak, India és Pakisztán mellett – a világ egyik legveszélyesebb országa az újságírók számára.

 

(Forrás: MTI – fotó: Index.hu)

További híreink

Fekália, színpadra vizelés, ilyen ez a “haladó művészet”…

Kemény János

Meghaladta a tízezret a halálos áldozatok száma Olaszországban

Szabó Norbert

Hatalmasat nőtt a munkanélküliség az USA-ban

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben