3 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
Külföld

Megint megöltek egy újságírót Afganisztánban

Újabb újságírót gyilkoltak meg fegyveresek pénteken Afganisztánban, Biszmilláh Ádel Ajmakot Gor tartomány központjában lőtték agyon – tudatta Habíbulláh Radmanis tartományi kormányzóhelyettes.

Ajmak egy rádióállomás főszerkesztője volt, emellett civil aktivistaként is tevékenykedett. A múlt héten arról számolt be, hogy megtámadták és halálos fenyegetéseket kapott az egyik közösségi oldalon.
Ő az első újságíró, aki az új évben gyilkosság áldozatává vált Afganisztánban, de az elmúlt két hónapban már a hatodik meggyilkolt újságíró az országban. Mindannyian célzott támadásban haltak meg. Aimak meggyilkolásának elkövetőjeként egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett.
A Riporterek Határok Nélkül nevű szakmai szervezet szerint Afganisztán – Mexikó, Irak, India és Pakisztán mellett – a világ egyik legveszélyesebb országa az újságírók számára.

 

(Forrás: MTI – fotó: Index.hu)

További híreink

Meggyilkolta élettársát, hogy megszerezze budapesti lakását

Irányi Dániel

Tunéziai szeretője gyilkolhatta meg a magyar nőt és lányát Bécsben

Irányi Dániel

Emberölés miatt keresik a 15 éves Rikárdót

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben