1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírek

Megjelent a kormányrendelet- elveszítik védettségi igazolványukat az oltatlanok

Megjelent az újabb szigorításról szóló rendelet, melynek értelmében február 15-től kezdve csak az minősül védettnek, aki beoltatta magát, de idővel azok is elveszítik a védettségi igazolásukat, akik “csak” kétszer oltakoztak. 

Az intézkedést Gulyás Gergely már korábban bejelentette, a rendelet most jelent meg a Magyar Közlönyben.

A legfontosabb tunivalók:

  • Csak azoknak lesz érvényes a védettségi igazolványuk, akik be vannak oltva.
  • A fertőzésen átesett, de be nem oltott személyek nem lesznek többé jogosultak az igazolványra. Ha birtokukban van a dokumentum, akkor az elveszti érvényességét.
  • Az igazolvány a második oltást követően hat hónapig lesz érvényes. Utána lejár, ha az illető nem oltatja be magát harmadszor.
  • Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az igazolványa.
  • A harmadik oltás felvétele után az igazolvány érvényessége korlátlan időre szól (vagy addig, amíg meg nem változtatják a szabályozást).

Az új rendelet 2022. február 15-én lép hatályba. A dokumentum érvényességét innentől kezdve QR-kóddal fogják ellenőrizni.

Becslések szerint közel kétmillió magyar veszítheti el a “védettségét” , ha február 15-ig nem veti magát alá valamelyik kényszeroltásnak.

További híreink

Brutális bukás a Disney újabb “sokszínű” próbálkozása

Irányi Dániel

Nem engedték be a diszkóba a “mintacsaládi hátterű, barnabőrű fiatalokat” – kiakadt a Momentum kvótaképviselője

Faragó Dániel

A Momentum útján a magyar köztársasági elnök

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben