0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Megjelent a védelmi intézkedések első feloldásáról szóló jogszabály

Megjelent a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály kedden a Magyar Közlönyben.

Pintér Sándor belügyminiszter határozatában megállapította, hogy április 6-án, kedden beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni védőoltást, amely a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele volt. Így a feloldásokról szóló rendelet április 7-én, szerdán hatályba lép.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) hétfőn a kormány honlapján közölte, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás.

Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe:

-A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.

-Az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva.

-Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.

-A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók.

-A vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.

-A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

A pedagógusok oltását követően, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra – tették hozzá a hétfői közleményben.

(Forrás: MTI – Kép: illusztráció)

További híreink

Tanulmányi ösztöndíjra pályázhatnak a tartalékos katonák

Varga Lilla

Lakótársát késelte meg a nagyatádi férfi

Irányi Dániel

Öt: Elbontanák! Ballib madarak, ballib kakasülőn a Turulról

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen