16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Gazdaság Hírek Kiemelt

Megkezdődtek a leépítések a vendéglátóiparban

Ürességtől konganak a járvány előtt zsúfolt szállodák. A budapesti Continental szállóban mindössze egyetlen szobát foglaltak le.

A szállodaszövetség szerint a külföldi turisták elmaradása miatt újabb leépítések kezdődtek a vendéglátóiparban, több tízezer munkatársuk állása került veszélybe.

Sok esetben maguk a munkavállalók mondanak fel, ugyanis hiába tartaná meg őket adott esetben a szálloda például, abból a bérből, amit ki tudnak fizetni nekik, egy hétig sem lehet megélni. A munkáltatók szerint ha a kormány nem nyújt bértámogatást, igen komoly leépítések várhatók.

Ráadásul Orbán Viktor azt mondta, a járvány tetőzését december – januárja várja, vagyis igen kemény fél év vár a vendéglátóiparra, amit – a tavaszi pangás után – nem biztos, hogy sokan át tudnak vészelni.

(RTL Híradó nyomán – Képünk illusztráció, forrás: wellnessakcio.hu)

További híreink

Két bálkirálynőt választottak egy progresszív iskolában

Faragó Dániel

Veszélyhelyzetet rendelt el a kormány

Szabó Norbert

USA: Akkora tévét loptak a „tüntetők”, hogy alig fért be a dzsipbe

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen