11.5 C
Budapest
2021. szeptember 20., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Megkötözte, majd válogatott módon bántalmazta az asszonyt, rablótámadásnak akarta beállítani

Rablótámadásnak akarta beállítani élettársa bántalmazását az a férfi, aki megkötözte, majd válogatott módon bántalmazta az asszonyt. Ellene aljas indokból vagy célból, védekezésre képtelen személy sérelmére különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt a Nagykőrösi Rendőrkapitányság nyomoz, a bíróság pedig a legsúlyosabb kényszerintézkedést rendelte el vele szemben.

A gyanúsított és a sértett 8 éve élettársak, két gyermekük született, akiket a gyámhivatal nevelőszülőknél helyezett el. Emiatt, illetve a férfi féltékenysége miatt a pár kapcsolata megromlott. 2021 januárjában az asszony néhány hétre külön költözött, majd visszatért az élettársához. 2021. január 28-án érkezett meg a férfihez, aki dühösen fogadta és egy poharat dobott a nő fejéhez. Később bezárta a lakást és egy kalapáccsal többször megütötte az asszonyt, aki emiatt a földre esett. Ekkor a gyanúsított azt követelte az asszonytól, árulja el, kivel csalta meg, majd fenyegetni kezdte. Bár a sértett könyörgött, hogy ne bántsa, a férfi először leszaggatta a nő ruháit, megkötözte és kalapáccsal ismét megütötte. Nem sokkal később a gyanúsított egy késsel többször megvágta a sértettet, akit még órákon át megkötözve tartott, miközben lelkileg és fizikailag is bántalmazta.

Miután a sértett a vérveszteségtől többször elájult a gyanúsított kórházba kísérte, azonban ezt csak azzal a feltétellel tette meg, ha a nő azt állítja, hogy rablók okozták a sérüléseit.

Tekintettel az ügy érintettjei között fennálló kapcsolatra, illetve arra, hogy a sértettel közös lakásban él, a gyanúsítottal szemben szabadlábon hagyása esetén fennáll a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye, ezért az ügyészi indítvány szerint letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. március 2-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított fellebbezett ellene. A terhelt védője nem volt jelen, így jogorvoslatra neki öt munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható – közli a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztálya.

További híreink

A csíksomlyói búcsúnak igazodnia kell a körülményekhez

Dunai Tibor

Pálinkafőzés újra adómentesen

Gabay Dorka

Online konferencián mutatják be a megújuló Néprajzi Múzeum kiállításait

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen