22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Megnyílt az első klinika a “transznemű gyerekeknek” Kínában

Meglepő hírről számoltak be kínai pártlapok, köztük a Shanghai Daily és a Global Times is. A Fudan Egyetem sanghaji gyermekkórházában létrehozták az első olyan multidiszciplináris klinikát, ahol “transznemű kiskorúaknak” nyújtanak orvosi és pszichológiai segítséget önmaguk elfogadásában. A klinika célja, hogy hídként szolgáljon a “transznemű gyermekek” és szüleik, orvosaik, illetve a “többségi társadalom” csoportjai között.

A Global Times értesülései szerint a részleg megnyitását azután döntötték el, hogy a gyermekkórházban több “transznemű kiskorúval” is foglalkoztak. A kommunista országban ez az első olyan klinika, amit kifejezetten “nem hagyományos nemű” fiatalok számára hoztak létre.

Korábban a fideszes keménymag egy kis csoportja előszeretettel érvelt azzal a Fudan Egyetem mellett, hogy “ott biztos nem lesz gender-szak”. Ilyen alapon pedig még egy maoista-kapitalista hibrid diktatúra is szívesen látott barát az el(sem)üldözött CEU helyett. De  – a történet ismeretében – vajon tényleg biztosan kijelenthető, hogy nem lesz “gender-szak” a Fudanon?

Fotó: AFP

További híreink

Nem tudtuk, mi hiányzik: Karácsony vágyik a CEU-ra

Kemény János

Legalább félmillió illegális bevándorlót legalizálnak Olaszországban

Kiss Albert

A lengyelek is tiltakoznak Brüsszel terve ellen

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen