27.2 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Megölték az amerikaiak Irán kémfőnökét

Támadást hajtott végre az amerikai hadsereg Irán kémfőnöke ellen. Kasszem Szulejmani Irakban tartózkodott, a bagdadi repülőteret készült elhagyni autóval, amikor dróncsapás érte őt.

Az amerikaiak szerint Szulejmani csütörtökön azért érkezett Bagdadba, hogy az Irakban és Szíriában állomásozó amerikaiak elleni támadásokat szervezzen. Szulejmani 23 éven át volt az iráni különleges erők és a hírszerzés vezetője. A Kudsz, az iráni forradalmi gárda különleges alakulatának parancsnokaként ő építette ki Irán mai nemzetközi befolyásolási hálózatát, Irakot és Szíriát is behálózva.

Kasszemm Szulejmani közeli barátja volt Khamenei nagyajatollahnak, Irán vallási vezetőjének, így sokan esélyesnek tartották arra is, hogy idővel ő váltsa a legfőbb iráni méltóságot. Péntek reggel az iráni média Szulejmanit gyászolja. Az, hogy az amerikaiak akciója milyen következményekkel jár az iráni-amerikai kapcsolatokban és a Közel-Kelet életében, rövidesen kiderül.

(mandiner)

További híreink

Irán bosszújától retteghet a világ

Dunai Tibor

Elektronikus nyomkövető az osztrákoknál

Faragó Dániel

Spanyolországban meghaladta a tízezret a halálos áldozatok száma

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben