21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Tudomány

Megújul a Facebook hírfolyama: a jövőben még jobban elrejtik majd az érdemleges tartalmakat

Egy csütörtöki blogbejegyzés szerint a kék-fehér közösségi oldal új algoritmus bevezetését tervezi, mely tovább szelektálná a tartalmakat, ezzel “javítva a felhasználói élményt”.

A “felhasználói élmény javítása” nagyjából olyan kommunikációs lózung lehet, mint az “innovatív” szó, amit minden új kütyüre, vagy funkcióra ráhúznak, hogy eladhatóbbá tegyék.

Nagy valószínűséggel egy ilyen kommunikációs trükknek lehetünk tanúi most is, hiszen a Facebook deklarálta, valódi célja a politikai posztok, illetve a “megosztó tartalmak” kiszorítása a hírfolyamunkból, hogy helyüket “inspiráló tartalmak” vegyék át.

A Facebook globális több visszacsatolási lehetőséget vezet be, hogy kiderítse mit látna szívesen a közönség a szolgáltatás központi tartalmi csatornájában. A cég állítása szerint:

az emberek kevesebb politikai tartalomra és több vidámságra és inspirációra vágynak.

Ennek érdekében a cég most azon dolgozik, hogy a “dühítőnek” jelölt tartalmakat az algoritmusok teljesen kiszorítsák az életünkből. Hiszen ha valamiről nem veszünk tudomást, az nem is létezik. Vagyis hírek, politika és releváns információk helyett a jövőben még több üres, semmitmondó képet, cicás videót, vagy ócska celebek reggelijét láthatjuk majd a hírfolyamunkat görgetve.

A történet másik olvasata, hogy hiába van nagy mennyiségű követője egy hírportálnak, vagy politikai pártnak, az algoritmus miatt ezek töredékéhez tud eljutni csupán, ezért folyamatosan fizetnie kell majd a Facebooknak oldala és bejegyzései hirdetéséért, ha el akarja érni az embereket.

 

További híreink

Mi Hazánk: Árammal védik a borászatot – tényleg nincsenek no-go zónák Magyarországon?

Irányi Dániel

Kik szabadították a ránk a koronavírust? (VIDEÓ)

Kemény János

Hétfőtől sűrűbben közlekednek a Volánbusz helyi járatai

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen