25.2 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Bezuhant a CNN nézettsége: az amerikaiak többsége szerint az újságírók az új elnök “zsebében vannak”

A tavalyi választás legnagyobb vesztese valószínűleg nem politikus volt, hanem a CNN hírtelevízió – állapította meg a Rasmussen Reports közvélemény-kutató intézet csütörtökön közzétett felmérése, amelyből kiderül, hogy amióta nem Donald Trump az amerikai elnök, a CNN nézettsége meredeken zuhant.

A telefonon és interneten, május elején készült országos felmérés szerint a szavazásra hajlandó amerikaiaknak, akik rendszeresen figyelik a híreket, most már csak alig 25 százaléka nézi a balliberális CNN kábeltelevíziós hírműsorait.

A megkérdezettek 45 százaléka inkább a többnyire jobboldali álláspontokat és véleményeket tükröző Fox televízió híreire kíváncsi, 21 százalékuk pedig a radikálisan baloldaliként elkönyvelt MSNBC televíziót pártolja.

“Ezek az adatok éles fordulatot jeleznek a négy esztendővel ezelőttiekhez képest, amikor Trump elnöksége aranybánya volt a CNN-nek” – írta a Rasmussen Reports. A New Jerseyben lévő intézet visszaidézte a 2017 tavaszán készített felméréseit is: 2017 júniusában például a kábeltévék rendszeres hírfogyasztói körében a CNN nézettsége átlagosan 47 százalékos volt, míg a Fox tévé mellett a megkérdezettek 33 százaléka döntött.

Az MSNBC nézettsége akkor 16 százalékos volt. Sok szavazó úgy fogalmazott a közvéleménykutatóknak, hogy amióta Joe Bident beiktatták a hivatalába, a riporterek az új elnököt nem kérdezik olyan agresszívan, mint tették azt Donald Trumppal.

Jelenleg erőteljes a bizalmatlanság a politika tartalmú hírek iránt. A megkérdezettek több mint fele (53 százaléka) úgy gondolja, hogy az újságírók az új elnök “zsebében vannak”.

Kritikusai a CNN-t már a 2016-os Trump és Hillary Clinton között eldőlő elnökválasztás során is Clinton News Networknek gúnyolták, annak leplezetlen elfogultsága miatt. A csatorna nézettségére mégis kedvezően hatott a republikánus győzelem. Most azonba, egy demokrata elnök idején nem túl izgalmas az amerikaiak számára egy demokrata propaganda adót nézni.

MTI nyomán – Fotó: fromtheright.com

További híreink

Húszmilliárd fát ültet Etiópia a következő négy évben

Dunai Tibor

Költséghatékonyság mögé bújtatott politikai tisztogatás Tatabányán

Kemény János

Sörért törtek be

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben