4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírek

Mi Hazánk: a galgagutai gyilkosnak is Szibériában lenne a helye

Újabb kegyetlen emberölés történt ezúttal Nógrád megyében. Egy 89 éves idős nénit ölt meg egyetlen csapással a támadó. A gyilkos méltó büntetése az lenne, ha élete végéig egy szibériai börtönben ülne – mondta a Mi Hazánk képviselője.

Nagypénteken reggel szomszédja talált rá a 89 éves galgagutai asszony holttestére. A rendőrség vasárnapra el is fogta a feltételezett elkövetőt. Az országos veszélyhelyzet időszakában különösen kirívó kegyetlenségű bűncselekmény arra készteti a Mi Hazánk Mozgalmat, hogy ismét szót emeljen a büntetésvégrehajtás szigorítása mellett a minősített életellenes bűncselekmények elkövetői részére – mondta Apáti István, a párt országgyűlési képviselője. „Sokadik alkalommal kell ezzel a javaslattal élnünk, mert sokadik alkalommal bizonyosodik be: nem elégséges a büntetési rendszer hazánkban, a büntetések nem érnek célt.” – fogalmazott a politikus.

„Komolyan meg kell vizsgálni a szibériai bérrabtartás rendszerének államközi szerződéses keretek között történő működésének lehetőségét, vannak ugyanis javíthatatlan, megátalkodott, kegyetlen bűnözők, akik számára ezek szerint a magyar büntetésvégrehajtás nem megfelelő” – tette hozzá.

Az elemi.hu felvetésére a politikus megerősítette: dolgoznak azon, hogy törvényjavaslatot nyújtsanak be az országgyűlés számára, amely az élet- és vagyonellenes bűncselekmények elkövetésének esetén, ha azt olyan veszélyhelyzet idején követik el, mint a mostani, az elkövetők essenek kötelezően súlyosabb büntetés hatálya alá.

Újságírói kérdésre, amely a pesti úti idősotthon felelősségi körét célozta, Apáti István egyértelművé tette: a belső vizsgálat ugyan még hátra van, de elsősorban jogi kérdésként tekintve az intézményben történtekért az intézmény fenntartója a felelős.

elemi.hu

További híreink

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

„Nem fogjuk hagyni, hogy a hazánkban cigányterror uralkodjon!” (+VIDEÓ)

Magyar Jelen

Kettős állampolgárként a magyar országgyűlésben? – gondolatok egy évezredes vita margójára

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben