21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: A kormányt nem érdekli az ország jövője

Továbbra is elmarad a fenntarthatósági fordulat, Magyarország pedig tizenhatból tíz területen is rosszul teljesít – állapította meg a Kövér László által vezetett Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács. Dr. Fülöp Erik, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője szerint a szervezet beismerte: az ország politikai vezetőit nem érdekli hazánk jövője.

Növekvő korrupció, elégtelen egészségügyi ellátás, rossz levegőminőség

Ahogyan arról az elemi.hu is beszámolt, a Kövér László által vezetett Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács (NFTT) a múlt héten nyújtotta be az Országgyűlésnek a 2017-2018-as évre vonatkozó jelentését, melyben tizenhat indikátor mentén vizsgálták hazánk fenntarthatósági állapotát. Az eredményeket lesújtónak találták: többek között megállapították, hogy magas a korai iskolaelhagyók számaránya, a teljes termékenységi arányszám a népesség reprodukcióját messze nem biztosító szinten ragadt, tovább romlott az ország korrupciós indexe és nem megfelelő a levegőminőség. De felhívták a figyelmet arra is, hogy az Európai Unió átlagos jóléti szintjéhez való tartós felzárkózásban az ország rosszul teljesít, magas a halandóság, valamint elégtelen az egészségügyi ellátás.

Dr. Fülöp Erik, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében rámutat: a Kövér László által vezetett Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa beismerte legfrissebb jelentésében, hogy az ország politikai vezetőit a legkevésbé sem érdekli Magyarország jövője. Az NFTT ugyanis – miközben részletezi, hogy tizenhat indikátor mentén vizsgált hazai fenntarthatóság állapota mennyire elmarad az Európai Uniós átlagtól – rögzíti: „erősíteni kell a felső szintű politikai vezetők elkötelezettségét a fenntarthatósági szempontok érvényesítése iránt”.

Megoldás: a radikális zöld politika

A politikus szerint a Tanács egyúttal beismeri azt is, hogy a sokszor hangoztatott fenntarthatósági fordulat nem valósult meg, sőt, nem is várható a jövőben, hiszen ahogy fogalmaznak: nincsen egy olyan politikai szereplő, aki funkcionális szerepe révén a keretstratégiát érvényre tudná juttatni.

“A hazai fenntarthatósági politika tehát a következő években is teljes kudarcra van ítélve” – foglalta össze Dr. Fülöp Erik, aki úgy véli, a jelentés egyértelműen megfogalmazza azt, amit az állat- és környezetvédők már hosszú ideje tudnak. Úgy véli, a csak szavak szintjén létező zöld politika helyett gyökeres változásra van szükség. A megoldást egy olyan radikális zöld politikában látja, amely – ahogy közleményében írja – “nem divatot lát a környezet- és állatvédelemben, hanem elhivatott abban, hogy egy élhető, biztonságos, természeti kincsekben gazdag országot adjunk tovább a következő generációknak”.

Mint ismert, az NFFT kétévente egy nyilvános, úgynevezett „előrehaladási jelentésben” számol be az Országgyűlésnek a 2013-ban elfogadott Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia végrehajtásáról. A jelentés célja többek között az, hogy megfigyeljék, milyen állapotban vannak a nemzeti erőforrások. Ezt úgynevezett kulcsindikátorok segítségével teszik mérhetővé, amit összehasonlítanak az uniós átlaggal. A 2017-2018-as évre vonatkozó jelentés szerint a tizenhat kulcsindikátorból tíz átlag alatti vagy rossz szinten van Magyarországon.

Elemi.hu

További híreink

Biztonsági kamerát lopott egy férfi

Irányi Dániel

Kína bejelentette, hogy megfékezték a járványt

Dunai Tibor

A liberális propaganda a TikTokon keresztül hálózza be a fiatalokat

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen