19.3 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKülföld

Mi Hazánk: a Külügyminisztériumnak tiltakoznia kell az ukrán hadsereg moldovai beavatkozása ellen

A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja a magyar Külügyminisztériumot, hogy azonnal reagáljon arra, hogy Kirill Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője bejelentette: Az ukrán hadsereg kész beavatkozni Moldovában, annak érdekében, hogy a Transznisztriában (Dnyeszter Menti Köztársaság területén) állomásozó 1500 orosz békefenntartót kiűzzék az országból – írja közleményében Toroczkai László Budanov bejelentése nyomán.

Az ukrán védelmi minisztérium egyik legfontosabb vezetőjének kijelentése a háború kiterjesztéséről szól, amely rendkívül veszélyes, destabilizálhatja az egész térségünket, előszobája lehet a harmadik világháborúnak is. Egyúttal bátoríthatja a román politikai erőket, amelyek régóta készülnek a Moldovai Köztársaság és Románia egyesítésére – áll a Mi Hazánk közleményében

Magyarország számára mindez tűrhetetlen. Komoly biztonsági kockázatot jelentene Románia területének, lakosságának és erejének további növekedése, ráadásul ez precedenst teremtene, és táplálná a további román területi igényeket. Ne feledjük, hogy a román politikusok között vannak, akik a Tiszáig szeretnék kitolni Románia határait.
Felszólítjuk a magyar Külügyminisztériumot, hogy minden nemzetközi fórumon tiltakozzon az ukrán hadsereg esetleges moldovai beavatkozása ellen, amely dominó-hatást indíthatna el, és tegye egyértelművé:
Románia csak azon a napon egyesülhet Moldovával, amelyik napon Erdély újra egyesül Magyarországgal
-szögezi le Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, a párt parlamenti frakcióvezetője.

További híreink

Történelmi tett összefogással és a Rongyos Gárdával (videó)

Faragó Dániel

Felvidéki választás: Fico bukott, nagyot ment az ellenzék, kiestek a magyarok

Szabó Norbert

Ukrajnában több helyen megtiltották a lakhely elhagyását a hétvégére

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben