22.4 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: A nemzet sanyargatásából élő behajtók is vegyék ki a részüket a válságkezelésből

– Beláthatatlan következményei lehetnek a korlátozások fenntartásának, a folytonos leállások bevételkiesésekhez, termelés leállásokhoz, megszűnésekhez vezethetnek – jelentette ki Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa.

Fiszter szerint még egyéb terhei is megmaradhatnak a munkaadóknak mivel nem tudják kifizetni a munkavállalóikat, így kénytelenek új bevételek után nézni, ami a jelenlegi járványhelyzet alatt szinte lehetetlen.

– Ennek folyamányaként eladósás következik be, és az eddigi hiteleiket sem tudják majd törleszteni a vállalkozások és a magánemberek

– mutatott rá.

A Mi Hazánk politikusa szerint a kormány általi 10 milliós gyors kölcsön csak pillanatnyi segítség, hosszútávon azonban ez is eladósodáshoz vezet, mivel – mint fogalmazott – nem tudjuk, mi várható három vagy több év múlva.

– Ezek az emberek nem hitelt vagy segélyt szeretnének, hanem dolgozni szeretnének

– nyomatékosította.

Kiemelte, a törlesztési moratórium nemcsak a vállalkozásokat, hanem a magánszemélyeket is váratlanul érintheti majd. Fiszter ezért azt valószínűsíti, hogy több tízezer hitel kerül majd felmondásra. Ennek következtében pedig a különböző behajtó cégekhez fognak kerülni az ügyek, és újra csak az ő bevételeik nőnek.

– Ezekre jelenleg sincs semmilyen korlátozó intézkedés, az év utolsó hónapjaiban a felmondott követelések és a gazdaság leállítása miatt egy végrehajtói hullám is várható

– figyelmeztetett.

A Mi Hazánk ezért elvárja a kormánytól, hogy vessen ki bankadót, és a “nemzet sanyargatásából élő” behajtó cégek is vegyék ki a részüket szolidaritási adók befizetésével a válság kezeléséből. Továbbá kérik, hogy a behajtók esetében is vezessék be a törlesztési moratóriumot.

További híreink

Orbán: fontos a magyar gazdaság újraindítása

Varga Lilla

Mi Hazánk: Újabb szakmát tesz tönkre a kormány szakmaiatlan hozzáállása

Irányi Dániel

Nincs különbség az Orbán- és Gyurcsány-kormány abortuszpolitikája közt

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben