35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
Hírek

Mi Hazánk: Bankárszellemiségűek ne vezethessék a Magyar Postát

– Elterjedt a sajtóban a hír, miszerint Szombathelyen a kézhez kapott szja-visszatérítésről szóló levelük mellé a Posta pénzügyi megtakarításait taglaló prospektusát is megkapták. Az egyik kéretlen reklámanyag mellé a másikat ráadásul hozzátűzték a borítékhoz. Az Ugytudjuk.hu olvasója arról számolt be, hogy megkereste a céget és azt az információt kapta, hogy a szombathelyi posta egyik vezetőjének utasítására tűzdelték hozzá a kormányzati levélhez a reklámot. A Magyar Posta az Ugytudjuk.hu kérdéseire nem válaszolt, csak annyit írt, hogy belső vizsgálatot indítanak – fogalmaz közleményében Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének elnöke. Folytatás alább.

Látatlanban ki merjük jelenteni, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen eset az országban, és nem csak az szja-visszatérítés kapcsán fordulhatnak elő. Hosszú évek óta tartja ugyanis alkalmazottait pszichikai nyomás alatt a Magyar Posta vezetősége, hogy kötelező értékesíteni a különféle pénzügyi termékeket és a sorsjegyeket. A rossz körülmények és az alacsony bérezés mellett tulajdonképpen ez a harmadik fő oka annak, hogy a posta brutális létszámhiánnyal küzd, és nem látja el megfelelően feladatait.

Azt nagyon is elképzelhetőnek tartjuk, hogy a helyi posta vezetőjének utasítására történt, ami történt. De azt roppant álságosnak tartanánk, ha úgy zárulna a vizsgálat, hogy ezen a szinten meg is állna, és őt tennék egyedüli felelőssé. Ugyanis szó nincs róla, hogy egyéni ötlet alapján találta volna ki ezt, a fenyegetőzés, a zsarolás mindig felsőbb szintekről áramlik lefelé.

Az, hogy a postásokra olyan feladatokat erőltetnek, amelyek nem tartoznak egy postás feladataihoz, tehát a direktértékesítés, annak oka a Budapesten a Dunavirág utcában keresendő, itt található ugyanis a cég székhelye, itt találja ki a “jobbnál jobb” ötleteket az igazgatóság. Az az igazgatóság, ahol nagyítóval kell keresni azokat, kiknek logisztikával kapcsolatos végzettségük vagy előképzettségük van, szinte kivétel nélkül a bankár szakmából érkeztek, s ez meg is látszik a posta működésén.

Ellenben milliós fizetéseket visznek haza, a Mi Hazánk Mozgalom szerint elfogadhatatlan módon. Mint számos területen, itt is szükség van a komoly állami beavatkozásra, emelni kell a postások fizetését, javítani kell a munkakörülményeket, és azonnal be kell szüntetni az értékesítési elvárásokat.

Az igazgatóságban pedig mélyreható, strukturális átalakításokra van szükség, még élesebben fogalmazva: bankárszellemiségűek ne vezethessék a Magyar Postát!

További híreink

Íme a nyomtatott lap, amely nem a széles tömegekhez szól

Faragó Dániel

Most érkezett: megölte 3 éves kisfiát egy kunszentmártoni nő

Szabó Norbert

Kolodkó vette a bátorságot! – Az usánka kapcsán

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben