28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Toroczkai: legitim lenne a halálbüntetés! (videó)

Társadalmi vitára kell bocsátani a halálbüntetés visszaállítását – mondta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke a Sályon elkövetett gyilkosság kapcsán budapesti sajtótájékoztatóján pénteken.

Toroczkai László közölte, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen csütörtökön egy “valószínűleg cigány etnikumhoz tartozó elkövető” megölt egy 61 éves magyar nőt.

Úgy látszik a jelenlegi rendszer nem jelent kellő visszatartó erőt az ilyen cselekmények elkövetői számára. A magyar politika megpróbálja szőnyeg alá söpörni ezt problémát, elhallgatják a vidéki lakosságot sújtó bűncselekményeket. A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen magyar párt, amely felveti a halálbüntetés visszaállításának problémáját – mondta a párt elnöke.

Toroczkai László szerint a kiszolgáltatott áldozatok – nők, idősek, gyerekek – esetében legitim lehet a halálbüntetés. A Mi Hazánk Mozgalom azt szeretné, hogy erről ne a külföld döntsön, hanem a magyar nép – mondta.

Arra az újságírói felvetésre, hogy az EU tagjaként Magyarország nem vezetheti be ezt a büntetési formát, Toroczkai László úgy reagált: “Nem kell mindig elfogadni a status quót, főleg, ha az emberek érdekével ellentétes.”Nem érdekelnek a jogvédők és az EU, csak az emberek! (…) Változtatni kell azon, ami nem jó!” – hangoztatta a pártelnök.

Elmondta: tájékozódni fognak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a gyilkosság helyszínén.
“Ha kell, vonulunk, erődemonstráció lesz!” – jegyezte meg a pártelnök.

Kérdésre válaszolva Niedermüller Péter DK-s polgármester napokban a heteró, fehér, keresztény, magyar férfiakra tett kijelentése kapcsán Toroczkai László leszögezte, “Mondjon le, és távozzon a közéletből,” “magyargyűlölő politikusnak nincs helye a közéletben.”

Forrás: MTI

További híreink

“Ugyanaz a globális erő akar elnyomni minket évszázadok óta” – Toroczkai László beszéde október 23-án (videó)

Irányi Dániel

Csíki közbirtokosságok pert indítottak az úzvölgyi területeikért

Varga Lilla

Visszaállnak a hétvégi kamionstop általános szabályai

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben