22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Mi Hazánk elnöke: Valljon végre színt a hazaáruló Momentum!

“Ki kell mondanunk, hogy a Momentum egy magyarellenes párt, amely eddig csak az elszakított területeken élő magyarok, a határon túli magyar pártok és érdekvédelmi szervezetek ellen kampányolt, hiszen láthattuk azt, hogy a momentum elnöke román jelöltet támogatott egy magyar jelölttel szemben Romániában.” – mondta Toroczkai László mai sajtótájékoztatóján.

“Donáth Anna EP képviselő Felvidéken szlovák párt mellett kampányolt, és azt mondta, hogy a felvidéki magyarok legyenek büszke szlovákok. Láthattuk azt is, hogy a kárpátaljai magyarokkal szemben az ukrán nacionalisták oldalára állt, de most már azok után, hogy az Opre Roma párt elnökével, Kamarás Istvánnal tárgyalt, azzal a párttal és azzal a pártelnökkel, amely egy új Trianont szeretne, egy cigány autonóm tartományt kíván létrehozni, 4 észak-kelet magyarországi megyéből. Ilyen szeparatista cigány vezetővel való tárgyalás kifejezetten és egyértelműen azt mutatja, hogy a Momentum nem magyar, hanem magyarellenes. Olyan nemzetellenes párt, amelynek nincs helye a magyar politikában.” – folytatta a párt elnöke.

A Mi Hazánk Mozgalom felszólította a magyar pártokat, a magyar pártok vezetőit, hogy ne tárgyaljanak olyan párttal, akár cigány vagy roma párttal, amely újabb Trianont készít elő. Illetve arra, hogy zárják karanténba az Opre Roma pártot, vagy egyértelműen nyilvánítsák ki, hogy az egységes, szuverén Magyarország vagy a szeparatisták és magyarellenesek oldalán állnak. A Momentum vezető politikusai kövessék meg a határon túli magyarokat és Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Heves megye és Nógrád megye magyarjait. Mindazokat az embereket, akik nem szeretnének még egy Trianont, és akiknek fáj az 1920-as békeszerződés.

Újságírói kérdésre a párt elnöke elmondta, hogy korábban ő maga hozta nyilvánosságra azt a francia interjút, amiben maguk a Momentum vezetői mondják el azt, hogy havi rendszerességgel járnak Párizsba Emmanuel Macronékkal egyeztetni. Az Európai Parlamentbe bekerülő Momentum képviselői éppen abba a pártcsaládba ültek be, amelyek ezekhez a körökhöz tartoznak. Toroczkai László véleménye szerint a magyar választók nincsenek kellőképpen tájékoztatva arról, hogy a Momentum valójában nem magyar érdekeket képvisel.

További híreink

Vissza a jövőbe- ismét rekordon a koronavírusos megbetegedések száma Kínában

Faragó Dániel

Negyedmilliárd forintot ér a lefoglalt drog

Gabay Dorka

Áldatlan állapotok az elhanyagolt Karancs utcában (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen