7.5 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: faji alapú diszkrimináció zajlik Esztergomban?

– Mint ismert, korábban Esztergom-Kertvárosban, miután illegális lakásfoglaló cigány családok áramlopás következtében porig égettek egy régi major épületet, az önkormányzat pár órán belül elhelyezte őket a közeli Szalézi Lakótelepen – írja közleményében Lantos János, a Mi Hazánk Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje. Folytatás alább.

– Több alkalommal tájékozódtunk a helyszínen, láthattuk, hogy a tisztességes családok sínylették meg a cigány családok beköltöztetését. Nagyon sokan az elmúlt egy évben el is költöztek az önkormányzati tulajdonú lakásokból. A beköltöztetett családok megkeserítették a Szalézi Lakótelep életét, hangoskodnak, szemetelnek, és semmi jelét nem adták annak, hogy szeretnének beilleszkedni – folytatja.

– Ahogy korábban, itt sem fizetik a közüzemi számlákat. Ám információink szerint az önkormányzat továbbra is segíti őket, az elmaradásokat kifizette. Sőt, a téli hónapokra előre fizetett nekik, ráadásul 20-69 ezer forint összegben családonként úgynevezett beilleszkedési támogatást is adnak – mutat rá.

– A Mi Hazánk Mozgalom felháborítónak tartja a faji alapú diszkriminációt, mely az esztergomi magyar családokat éri, ugyanis teljesen világos, hogy a támogatást csak azért kapják, mert cigányokról van szó. A kötelességek alóli kibújást jutalmazzák tehát. Magyarázatot várunk az esztergomi önkormányzattól, és felszólítjuk őket, azonnal szüntessék be ezt a gyakorlatot

– zárja gondolatait.

 

Lantos János,

a Mi Hazánk Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje

További híreink

Újabb emelkedés a kutaknál

Irányi Dániel

Bántalmaztak és kiraboltak egy idős hölgyet a kárpátaljai Feketeardóban

Varga Lilla

Az örök hindu-muszlim csörte folytatódik Indiában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen