9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

Mi Hazánk: Felháborító, hogy 180 ezer forintot ér csak egy kar elvesztése

– A Mi Hazánk Mozgalom megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy csak 180 ezer forint bírságra ítélte a Miskolci Törvényszék annak a sajókazai telephelynek a vezetőjét, akinek nemtörődömsége és felelőtlensége miatt egy bálázógép ledarálta egy 20 éves fiú karját, jobb felső végtagja a „csaknem teljes traumás csonkolást” szenvedte el – fogalmaz közleményében Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének elnöke.

– Ráadásul még ennél nagyobb tragédia is történhetett volna. Az áldozat testvére szerint, aki a hulladékkezelőben dolgozott, balesetet szenvedett testvére csak azért van még mindig életben, mert egy, a közelben lévő targoncakezelő le tudta állítani még időben a gépet, nélküle biztos, hogy egész testét ledarálta volna a bálázó – emeli ki.

– A Kazincbarcikai Járásbíróság elsőfokon megállapította, hogy a telephely tulajdonosa tisztában volt a bálázógép hibáival, miszerint a gépen éveken keresztül nem volt védőrács, és hogy a dolgozók a bálázó működése közben a hibaelhárítás érdekében manuálisan be kellett, hogy avatkozzanak. Míg korábban elsőfokon három év próbára bocsátották a munkáltatót, másodfokon jelentősen enyhítettek, és egy felháborító, csupán 180 ezer forintos bírságot szabtak ki – mutat rá.

– A Mi Hazánk egyetért továbbá a Magyar Szakszervezeti Szövetség állításával, miszerint az ilyen balesetek nem félresiklások, hanem a rossz munkavédelem és a megfeszített munkatempó következményei.

Gyökeres változásokra van szükség Magyarországon, és ezt az ügyet sem kívánjuk annyiban hagyni, meg fogjuk vizsgálni a jogi lehetőségeket, hogyan nyerhetné el méltó büntetését a gondatlan munkáltató

– zárja gondolatait.

További híreink

Az EU a Jeruzsálemben kialakult erőszak mérséklésére szólít fel

Faragó Dániel

Kiruccant Afrikába, és örökbefogadott 14 árvát

Irányi Dániel

Magyar találmány a Hidrogénhajtású repülő

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen