2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Mi Hazánk: helyezze hatályon kívül a kormány a kisbenzinkutak ellehetetlenítését szolgáló rendelkezéseit!

A MOL több száz kisbenzinkúttal közölte, hogy a mai naptól nem fog tudni üzemanyagot szállítani nekik, ami súlyosan veszélyezteti az üzemanyag ellátás biztonsága mellett, a kutakat üzemeltető kis- és középvállalkozások és az ott dolgozó családok létbiztonságát is – írja közleményében Szajlai János, a Mi Hazánk választókerületi elnöke.

A politikus szerint a veszélyhelyzeti szabályozás, amely kötelezi a kisbenzinkutakat az üzemszünetre, ha nem tudnak hatósági áras üzemanyagot kiszolgálni, és amely felhatalmazza a felelős minisztert más szolgáltató kijelölésére a kút üzemeltetésére, egyértelműen ezeknek a kis kutaknak a bezárását, illetve nagy valószínűséggel a MOL kezére való átjátszását jelentheti.

A Mi Hazánk támogatásáról biztosította a Független Benzinkutak Szövetségét, emellett felszólította a kormányt, hogy a MOL által előidézett ellátási gondokban érintett benzinkutak esetében hagyja figyelmen kívül ezt a szabályozást.

Felszólítjuk továbbá, hogy tegyen lépéseket annak érdekében, hogy az ellátásbiztonság megőrzése elsődleges szempont legyen a MOL-nak is és ennek értelmében minden szerződött partnerének a szerződés megkötésének időpontjától függetlenül szállítson üzemanyagot!

– zárja közleményét Szajlai János.

További híreink

Mi Hazánk: az amerikai támogatások elfogadása felér egy hazaárulással

Kemény János

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben