2.9 C
Budapest
2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: Időhúzó nemzeti konzultáció helyett végre lépjen a kormány és engedélyezzék a nyitást!

Egy újabb felesleges fogással, a nemzeti konzultációval húzza az időt a kormány, ahelyett, hogy végre észszerűen és fokozatosan lehetővé tenné az uszodák, edzőtermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, stadionok-sportcsarnokok és más szórakozóhelyek újranyitását – írja közleményében a Mi Hazánk Mozgalom.

A párt szerint ezek – a többségében kisvállalkozások – nem bírnak tovább zárva tartani, tönkre fognak menni, hiszen a tavalyi évben is nagyjából négy hónapot zárva kellett lenniük.

Egy vendéglátóhelyen egyszerre így sem tartózkodna több ember, mint pl. egy átlagos élelmiszerüzletben, nem beszélve a plázákról, ahol több ezer ember van egyszerre jelen. Ami még ennél is abszurdabb, hogy este 8 óra után a szabadtéri sportolás is tiltott a kijárási korlátozás miatt

– fogalmaz a párt, mely szerint legalább azt engedélyezni kellene, hogy a saját lakókörnyezetében sportolhasson, sétálhasson az ember a szabadban akár este 8 után is.

A Mi Hazánk mint a lezárásellenes párt tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen is. Legyen joga mindenkinek dönteni, hogy beoltatja-e magát vagy sem! Ne érhesse semmilyen hátrányos megkülönböztetés azokat, akik nem kérnek az oltásból, mindenki maga dönthessen a maga sorsáról, ne diszkriminálják a másként gondolkozókat!

– zárja közleményét a Mi Hazánk.

Magyarjelen.hu

További híreink

Lakhelyelhagyási tilalom kihirdetését kéri a Magyar Orvosi Kamara a kormánytól

Szabó Norbert

Nemzeti gyásznap: 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira emlékezünk

Varga Lilla

“Az oltatlanok ne nézzék meg a filmjeimet”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen