17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság Kiemelt

Mi Hazánk- Kamatstop helyett valódi hitelmoratóriumot és végleges megoldást a devizakárosultaknak!

A kormány bejelentette, hogy kamatstopot rendel el, amely azokra a jelzáloghitelekre vonatkozik, amelyeknek a kamatát valamilyen referenciakamathoz (például a BUBOR-hoz) kötötték a kölcsönszerződésben, és nem köti meg a hitelfelvétel dátumát a kamatstop alkalmazására. Ez az intézkedés közel ötszázezer hitelre érvényesülhet, aminek nagy része sajnos még mindig  az egykori devizaalapú jelzáloghitel.

A kamatstop ideiglenesen, csak 2022. június 30-ig biztosítja az alacsonyabb kamatot, sőt egy kamatplafont határoz meg, mivel a hitelkamat nem lehet magasabb az október 27-i referenciakamat alapján számítottnál. Így nem minden esetben történik kamat befagyasztás az a meghatározott értékig folyamatosan növekedhet. Ez nem valódi megoldás és segítség, ez csak egy újabb látványos húzás lehet a kormány kommunikációjában!

A Mi Hazánk azt követeli a kormánytól, hogy álljon végre a magyar emberek oldalára és sarcolja meg a nemzet sanyargatásából élő arcátlan bankokat! Javasoljuk, hogy vezessék be a kamatmentes valódi hitelmoratóriumot, visszamenőleges hatállyal is! Követeljük, hogy ne efféle alamizsnával próbálja kártalanítani a devizakárosultakat, hanem egy teljes és átfogó kártalanítást kezdeményezzen, mivel ehhez politikai akarat szükséges csupán
-jegyzi meg közleményében dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

További híreink

Napirend előtt- a Jobbik cigányul beszélt, a Mi Hazánk megvédené a fehér civilizációt

Faragó Dániel

Idegrendszeri rendellenességet okozhat az AstraZeneca

Irányi Dániel

Most nem volt halálos kimenetele a betörésnek

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen