21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

Mi Hazánk: Pintér megfenyegette a pedagógusokat, a kormány tovább csorbítaná a szakszervezeti jogokat

– Nagy port kavart a pedagógusok körében az immár a közoktatásért is felelős Pintér Sándor belügyminiszter kijelentése, aki gyakorlatilag megfenyegette a pedagógusokat, az érdemi párbeszéd helyett az erő nyelvén kíván kommunikálni velük. Sőt, a kormány részéről már meg is érkezett a javaslat, amely törvényileg is megtámogatná ezt a pintéri gőgöt. – írja közleményében Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének elnöke.

– Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a napokban tárgyalja a kormánypárti javaslatot, ami a sztrájk ellehetetlenítése mellett elbocsátással fenyegetné a polgári engedetlenségben résztvevő pedagógusokat. Holott már így is különösen súlyos a pedagógushiány Magyarországon, pláne az állami közoktatásban – folytatja.

– A Fidesz képtelen átérezni a munkavállalók helyzetét, teljesen elszakadtak a magyar valóságtól, nincs semmilyen kapcsolódásuk a dolgozó magyar emberhez. A Mi Hazánk elfogadhatatlannak tartja ezt a hozzáállást, mi biztosítunk minden pedagógust és szakszervezetet, hogy támogatjuk törekvéseiket, hogy kiharcolják a pedagógusok számára azokat a célokat, amelyek őket jogosan megilletik – zárul a közlemény.

További híreink

Megugró munkanélküliség várható a régió országaiban

Kiss Albert

Mindszenty bíboros a kommunizmusról

Szabó Norbert

Ismét a saját kiszivárgott anyaguk miatt magyarázkodik Márki-Zay

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen