21.9 C
Budapest
2020. szeptember 19., szombat
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Michael Bloomberg százmillióval támogatja Joe Biden kampányát

A kelet-európai emigráns zsidó család fia, az “amerikai” üzletember, Michael Bloomberg is hatalmas összegekkel támogatja a demokraták elnökjelöltjét, Joe Bident. Az “adományra” igen nagy szüksége is lesz a pártnak, főleg, ha olyan billegő államokat is el akarnak hódítani, mint Florida, ahol 2016-ban Donald Trump nyert.

Michael Bloomberg milliárdos, New York város volt polgármestere százmillió dollárt költ vagyonából a demokraták elnökjelöltje, Joe Biden kampányának támogatására Floridában

– jelentette be Kevin Sheekey, Bloomberg egyik tanácsadója újságíróknak vasárnap.

Florida úgynevezett billegő állam, nem egyértelműen a demokratákra vagy a republikánusokra voksol, és elemzők szerint mind az újraválasztására készülő republikánus elnöknek, Donald Trumpnak, mind kihívójának, Joe Biden demokrata párti jelöltnek győznie kell Floridában, ha nyerni akar a november 3-i elnökválasztásokon. Florida egyike azon tagállamoknak, amelyek a győzelemhez szükséges elektori kollégium legtöbb voksát adják: 29 voksa van a 270 tagú elektori kollégiumban. Az 55 elektort adó Kalifornia nagy biztonsággal megjósolhatóan a demokrata jelöltre szavaz, míg a szintén sok, szám szerint 38 elektort adó Texas a republikánusok territóriuma.

A 2016-os elnökválasztáson Floridában Donald Trump győzött.

“Michael Bloomberg elkötelezett, hogy segítsen vereséget mérni Donald Trumpra, és ez meg is fog történni a billegő államokban”– nyilatkozta Kevin Sheekey az amerikai közszolgálati rádiónak (NPR). Trump a Twitteren reagált az interjúra.

Azt gondoltam, hogy Mini Mike már végzett a demokrata politikával, miután csaknem kétmilliárd dollárt elköltött és az elnökjelölti viták történetének legrosszabb és legostobább teljesítményét nyújtotta

– írta az elnök.

Egy másik mikroblog-bejegyzésben azt állította, hogy Joe Biden “47 évet töltött a politikai életben és szörnyű volt a spanyolajkú amerikaiakkal. Most a (Fidel) Castrót (a néhai kubai vezetőt) imádó Bernie Sandersre (vermonti szenátorra) támaszkodik, hogy segítsen neki. Ez nem fog működni! Emlékezzünk csak, a miami kubaiak a tiszteletre méltó Disznó-öböl Díjat adományozták nekem mindazért, amit a mi nagyszerű kubai népességünkért tettem!”

A díjat a floridai Disznó-öböl Múzeum ítélte oda Donald Trumpnak az idén májusban.

A múzeum azoknak az amerikaiaknak állít emléket, akik 1961 áprilisában partra szálltak a kubai Disznó-öbölben, ám a Fidel Castro megbuktatásra tervezett akció kudarcot vallott. Floridában, ahol a levélben történő szavazás a hónap végén kezdődik, a közvéleménykutatások szerint Trump és Biden fej fej mellett halad: az NBC televízió és a Marist közvéleménykutató múlt héten közzétett közös felmérése szerint 48-48 százalékos a két politikus támogatottsága. Ezért az elemzők és maguk a politikusok is kulcsfontosságúnak tartják a kommunikációt a Floridában élő spanyolajkú szavazókkal. Bloomberg elsősorban az ehhez a közösséghez szóló internetes és televíziós reklámokat finanszírozza majd.

(MTI nyomán – Fotó: MTI)

Kapcsolódó híreink

Ég az erdő Budaörsön

Kiss Albert

Indiában rekordszámú az új fertőzött, egy várost karantén alá helyeztek

Dunai Tibor

Az iraki miniszterelnök sajnálatát fejezte ki a keresztény lakosság kivándorlása miatt

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben