3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
Gazdaság

Miközben a fizetések csökkentek, az árak durván megemelkedtek a boltokban

A magyarok 57 százaléka érzi úgy, hogy a koronavírus-járvány következtében kialakult gazdasági válságban legalább több mint tíz százalékkal nőttek az árak az egy évvel ezelőttihez képest – derült ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített reprezentatív közvélemény-kutatásból.

A megkérdezettek 32 százaléka, vagyis csaknem harmada, úgy véli, az infláció 5-10 százalék közé tehető, míg a válaszadók 8 százaléka szerint valójában 1-5 százalékos árnövekedés történt csupán.

A válaszadók harmada (egészen pontosan 32 százaléka) látja úgy, hogy 5-10 százalék közötti az éves drágulás, míg további 8 százalék érzékelt kis mértékű, 1-5 százalék közötti növekedést.

Mindössze minden harmincadik megkérdezett mondta azt, hogy nem érzékelt árnövekedést a mindennapokban.

A KSH május 8-án publikálta az április inflációs számokat. Az akkori bejelentés szerint áprilisban gyakorlatilag összeomlott az infláció, mivel a márciusi 3,9 százalék után áprilisban 2,4 százalékra esett az év/év infláció. Ennek apropóján készíttette el a Napi.hu a maga felmérését, hogy megtudjuk, az átlagember hogyan vélekedik erről.

(Napi.hu nyomán)

További híreink

Matolcsy beismerte: Magyarország válságközeli helyzetben van

Magyar Jelen

Egyetemi kutatás mutatta ki, hogy a koronavírus alatti intézkedések miatt agyi elváltozások léptek fel a fiatalok körében

Faragó Dániel

Mi Hazánk: Kártalanítani kell az oltatlanság miatt elbocsátott dolgozókat!

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben