-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Milliárdos csalás gyanúja a védettségi igazolványokat gyártó cégnél

Rendőrségi feljelentést tett Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, miután egy olyan, általa botrányosnak nevezett szerződést ismert meg, amelyből többek közt az derül ki, hogy a mostani védettségi igazolványokat gyártó cég korábban közbeszerzés nélkül kapott 2,4 milliárd forintos állami megbízást.

– Világossá vált, hogy két nagy tömb van; a Fidesz, illetve a balliberális ellenzék, de nagyon sokan vannak, akik egyikből sem kérnek. Elegük van az elmúlt 10 év kormányzásából, de nem sírják vissza Gyurcsány Ferencet sem. A Mi Hazánk számukra kínál lehetőséget – fogalmazott Toroczkai László, a párt elnöke, aki az ATV reggeli adásában arról beszélt, a Mi Hazánk az egyetlen olyan párt, amely egyedül, azaz önállóan, más párttal nem együttműködve mind a 106 választókerületben állít jelöltet. Mint mondta, kell egy tisztességes mérleg az Országgyűlésben, mivel

a Fidesz kormányzása egy lassú nemzethalálhoz vezet, míg ha balliberális kormány lenne 2022 után, az gyors nemzethalálhoz vezetne.

– Mi egy olyan harmadik alternatívát kínálunk, ami nem vezet nemzethalálhoz, mert számunkra valóban a nemzet és Magyarország az első – mondta.

Toroczkai László kitért arra, a védettségi igazolványok példája nagyon jól szemlélteti, hogy miért van szükség egy harmadik lehetőségre. A pártelnök bemutatott egy olyan botrányos vállalkozási szerződést, ami bizonyítja, hogy

az a cég, amely a védettségi igazolványokat gyártja, két évvel ezelőtt közbeszerzési eljáráson kívül 2,4 milliárd forintot kapott.

– Az állam meghirdetett egy közbeszerzést, de a nemzetbiztonsági bizottság felmentette a közbeszerzési kötelezettség alól ezt a tendert, mondván, biztonsági okmány előállító eszközök üzemeltetési feladatainak ellátására ez a cég már nyert korábban – mondta a pártelnök, aki

milliárdos költségvetési csalás miatt feljelentést is tett a rendőrségen.

Hozzátette, már csak ezért is tiltakozni kell a védettségi igazolványok okozta diszkrimináció miatt.

Toroczkai szerint hiába oltanak be Magyarországon mindenkit kötelező jelleggel, zsarolással, ha Indiában, Afrikában a lakosság hozzá sem jut ezekhez az oltásokhoz, és a mutációk szabadon tudnak terjedni.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

http://www.atv.hu/videok/video-20210511-mind-a-106-korzetben-indit-egyeni-jelolteket-a-mi-hazank

A mai napon szintén ebben a témában tartott sajtótájékoztatót a Mi Hazánk elnöke,

ahol újra leszögezte, feljelentést tesznek költségvetési csalás és csalás miatt egy a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. és az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. között 2018-ban létrejött, biztonsági nyomtatók beszerzésére vonatkozó szerződés miatt.

A politikus elmondta: a kezébe került szerződés szerint a nyomda biztonsági okmányt előállító eszközök beszerzésére kapott megbízást, jelentős részben az okmányirodák számára, a közbeszerzési eljárás megkerülésével.

A közbeszerzés megkerülését határozatban engedélyezte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is, ami felveti a bizottságot irányító Jobbik felelősségét – fűzte hozzá. Hangsúlyozta: fényképfelvételek bizonyítják, hogy a nyomtatók olyan egyszerű, boltban beszerezhető eszközök, amelyeket később a NISZ szakembereinek közreműködésével “megbuheráltak”, például szigetelőszalaggal ragasztották le azokat az érzékelő pontokat, amelyek lehetővé teszik a külső rácsatlakozást. Az eszközök értéke, a biztonsági nyomtatók 180 ezer forintos darabárával szemben, mintegy 22 ezer forint – mondta Toroczkai László.

A pártelnök a téma kapcsán az ATV-ben is kifejtette álláspontját.

További híreink

Tornádó pusztított Orosházán (képgaléria)

Irányi Dániel

Az új biológia könyv “nem elég abortuszpárti”

Irányi Dániel

A Mi Hazánk nyomán dönthet a védettségi igazolványról az Alkotmánybíróság

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen