20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
HírekKiemelt

Minden országban kötelező oltást javasol a WHO

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggódik a koronavírus Európán belüli terjedése miatt. A szervezet regionális igazgatója, Dr. Hans Kluge a BBC-nek azt mondta: márciusig mintegy 500 ezer halálesetet regisztrálhatnak a kontinensen. 

A WHO tisztségviselője a halálesetek magas számából nem azt a következtetést vonta le, hogy az oltások nem hatnak, hanem azt, hogy azokból még ennél is többet kellene a kormányoknak megvenni és beadatni.

Kluge úgy hiszi, hogy a járvány terjedésének hátterében olyan tényezők álltak, mint a téli időszak bekövetkezése, az elégtelen vakcinalefedettség, illetve a jóval fertőzőbb delta-változat regionális dominanciája.

Az Egyesült Királyságban szombaton is negyvenezer fölötti, 40 941 új fertőzöttet regisztráltak, az egy nappal korábbi 44 242 után. Az országban a halálos áldozatokat a pozitív teszt utáni 28 napban veszik nyilvántartásba Covid-19-áldozatként. Ez a szám szombaton 150 volt a péntek közölt 157 után.

Olaszországban 49 új halálos áldozatot jelentettek szombat estig, amely eggyel több, mint azt megelőző napon. A napi fertőzöttek számában is változás történt, ami az előző napi 10 544-ről 11 555-re emelkedett. Az országban összesen 133 131 ember halt bele a koronavírusba, jelenleg 4250 beteg szorul kórházi ápolásra, az intenzív osztályon 512-en fekszenek. Olaszországban csaknem 575 ezer tesztet végeztek el az elmúlt 24 órában.

Németországban a hétnapos esetgyakoriság minden korábbinál magasabbra emelkedett. Egy hónappal ezelőtt még 80,4 volt ez a mutató százezer emberre vetítve, szombaton viszont 362,2. Az országban 63 924 új esetet diagnosztizáltak a mai napon.

(index-Magyar Jelen) 

További híreink

A győri Audi-gyár újraindítja a termelést

Irányi Dániel

Kétmilliárd forintnyi önkormányzati ingatlan áron aluli eladását akadályozta meg a Mi Hazánk

Irányi Dániel

Fenyegetőzik a politikai alvilág

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben