17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Mississipiben nem indulhatnak a női mezőnyben “transzneműek”

Nem sportolhatnak együtt a “transznemű” atléták lányokkal, nőkkel a Mississipi államban található egyetemeken és iskolákban. A tilalom az állam közép- és felsőfokú oktatási intézményeire vonatkozik és július elsején lép hatályba – számol be a hírről az Euronews.

A portál szerint a republikánus törvényhozók döntése válasz volt Joe Biden elnök határozatára, mely megtiltja a “nemi identitás alapján történő megkülönböztetést” az iskolai sportokban és másutt. Vagyis, ha egy férfi nőnek vallja magát, senki sem gátolhatja meg abban, hogy a női öltözőben öltözzön, és a női csapatban sportoljon.

Hannah Mouncey nem érti, megkérdőjelezhetetlen nőiességével miért ne rögbizhetne nőkkel – fotó: Kym Smith

“Ez a törvény biztosítani fogja az egyenlő versenyfeltételeket az iskolai sporteseményeken a fiatal lányok számára Mississippiben”

– jelentette ki Tate Reeves, az állam republikánus kormányzója. Reevesnek három lánya van, akik sportolnak. Március 4-én azt írta Twitter oldalán:

“megvédi a fiatal lányokat attól, hogy kénytelenek legyenek biológiai nemük szerint férfiakkal versenyezni”.

Mississipi mellett idén már 20 állam javasolta a transzvesztita kiskorúak részvételének korlátozását az atlétikai versenyeken az Egyesült Államokban.

Kiemelt képünk nem illusztráció, de még csak nem is paródia, hanem teljesen komoly. Fotó: SITTHIXAY DITTHAVONG

 

 

További híreink

Több mint háromszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Irányi Dániel

Halálra késeltek egy húsz éves férfit Pécsen

Irányi Dániel

II. világháborús lőszerraktár miatt kiköltöztethetnek egy egész falut svájcban

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen