14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Mohamed a második legnépszerűbb név az újszülöttek körében

Mohamed a második legnépszerűbb név az újszülöttek körében Svédország második legnagyobb városában, Gothenburgban.

A teljes 2019-es évet vizsgálva, a kormány hivatalos statisztikai hivatala szerint, a három leggyakoribb név az újszülöttek körében az Elias, a Mohamed, és a Hugo.

Az országos átlag valamivel jobb ennél, ott „csak” a 29. leggyakoribb név az újszülött fiú babák körében a Mohamed, igaz, egy évvel korábban még a 33. helyen állt. Az országos listát egyébként még mindig a Lucas vezeti.

Azért is érdekes Gothenburg helyzete, mivel Svédországban Malmö számít a „sokszínűség” és „befogadás” legnagyobb és legismertebb városának, ám a Mohamed ott éppen csak, hogy elérte a dobogós harmadik helyet. Vagyis iszlamizáció tekintetében Gothenburg „jobban teljesít”.

A svéd tendenciák egyébként egyeznek az európai tendenciákkal is. Az elmúlt néhány évben a Mohamed név ugrásszerűen emelkedett a kontinensen az újszülöttek névválasztása során. 2017-ben például Belgiumban az első helyre került, vagyis a legnépszerűbb csecsemőknek adott név címével büszkélkedhetett.

Angliában és Walesben pedig nem csak az első helyet érte el 2017-ben, hanem azóta töretlen aranyérmes minden évben. 2019-ben Berlin is „felzárkózott”, a Mohamed szintén első helyen végzett az újszülöttek körében, ahogyan Párizs külső kerületeiben is, melyek mellesleg Franciaország legismertebb no-go zónái.

Bennem csupán egyetlen kérdés fogalmazódott meg a számok láttán: Mi lesz veled Európa?

(voiceofeurope.com nyomán)

További híreink

Hollandia nem tesz eleget a nácik által elrabolt műkincsek visszaszolgáltatására

Varga Lilla

Az ördög ügyvédje: Polt, kapj el, ha tudsz!

Avar Álmos

Belső kutatásokból pontosan tudta a Facebook, milyen káros hatást gyakorolnak a fiatalokra

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben