21.3 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Vélemény

Momentum: A beoltottakat mentesítsék az összes korlátozás alól

Már önmagában is van annak valami diszkrét bája, mikor egyik napról a másikra pont azok kezdik el a korlátozások feloldásának fontosságát hangoztatni, akik korábban majdnem egy teljes évig szüntelenül verték az asztalt minél értelmetlenebb és keményebb szigorításokat követelve – közben minden egyes halottat a kormány “enyhe járványkezelésének” számlájára írtak. Márpedig a Momentum pontosan ezt kezdte el. Bár tudjuk, a következetesség sosem számított erénynek a balliberális oldalon.

Pedig Fekete-Győr Andrásék aztán tényleg megpróbáltak mindent, hogy népszerűsítsék a totális “lockdownt”, így verve szét a multik korlátlan uralmának utolsó védvonalát, a kis- és középvállalkozókat. (Legnagyobb szerencséjükre ebben partnerre találtak a Fidesz-kormány személyeben.)

Később az oltás kötelezővé tétele mellett törtek pálcát, majd – látva annak kiugró népszerűtlenségét -megpróbálták 100 ezer forinttal meggyőzni a lakosságot, hogy jó lesz nekik a vakcina. De akárhogy ijesztgettek a koronavírussal, a kenderen nevelkedett, belpesti romkocsmás fiatalokon kívül meglehetősen kevés embert tudtak meggyőzni arról, miért is lenne indokolt csődbe vinni az országot egy COVID-19 szintű fenyegetés miatt. Félreértés ne essék, én a liberálisokat is megértem, ha nekem is olyan immunrendszerem és állóképességem lenne, mint egy 6 évesnek, én is fél évente állnék sorba influenza elleni védőoltásért.

A párt kommunikációs szakemberei mindenesetre felismerték, hogy így aligha lesz meg a hőn áhított kormányváltás ’22-ben, ezért szükségszerű egy 180 fokos fordulat.

Ha az ember elolvassa a Momentum “nyitáspárti” programját az az érzése támad, mintha ezt már látta volna valahol. Mint mikor a lusta gyerek az iskolában lemásolja a padtársa házifeladatát, majd átír benne néhány szót, hogy a tanárnak ne tűnjön fel a plágium. Nem állítom, hogy a Momentum, látva a Mi Hazánk lezárásellenes témáinak népszerűségét, egyszerűen felment Dúró Dóra Facebook-oldalára, és kimásolta a párt követeléseit, de a hasonlóság szembetűnő. Igaz, a lusta gyerek mintájára ők is beszúrtak néhány “okosságot”:

Ideje eltörölni az értelmetlen szabályokat, és elkezdeni Magyarország újranyitását – de ésszel, egy előre meghatározott…

Közzétette: Fekete-Győr András – 2021. február 1., hétfő

Példának okáért egyetértenek a Mi Hazánkkal abban, hogy a nyitvatartást ki kell tolni este 9-ig, ráadásul az indoklásuk is ugyan az. Viszont, a Momentum “járványügyi szakértői” rájöttek arra, amire még a kormány sem: a vírus nem is este 8-tól hajnal 5-ig fertőz! A COVID-19 valójában este 10 után igazán veszélyes, ezért a kijárási korlátozás is csak 22:00-kor lépne életbe az ő kormányzásuk esetén. Ez alól kivételt képeznek, akik munkába járós papírral rendelkeznek, vagy kutyát sétáltatnak, ugyanis ezen két elem – a kutya és a “munkásigazolás” – “szupervédettséget” nyújt a vírus ellen. Mennyi életet menthettünk volna meg, ha a pestisjárvány idején az emberek rendelkeztek volna ezek egyikével…

Ami a Momentum listájából kimaradt, ellenben a Mi Hazánkén szerepel, az az uszodák és edzőtermek újranyitása. Mondjuk, ez az ő esetükben annyira nem is meglepő. Támogatóik jórésze valószínűleg a konditermek teljes létjogosultságát megkérdőjelezi két Starbucks kávé között, nemhogy az érdekükben szálljon síkra.

Hovatovább a DK lila ifjúsági tagozata még petíciót is indított Magyarország újranyitásáért!

Ismételten a “házifeladatos” hasonlattal élve, mint sokszor az iskolában, itt is megmutatkozik a nagy igazság: aki a feladatot önerőből oldja meg, az a megtett út során is tanul, megérti a folyamatokat, és ez alapján hoz következtetéseket, aki viszont csak ész nélkül másol, annak végkövetkeztetése teljesen téves lesz (ha egyáltalán lesz).

A Momentum bónusz pontja is arra utal, valójában fogalmuk sincs miből van elege az embereknek, és miért olyan népszerű a Mi Hazánk kezdeményezése. Fekete-Győr ugyanis azt szeretné, hogy csakis “a beoltottak mentesüljenek minden korlátozás alól”.

Nem bírod már az értelmetlen korlátozásokat? A bezártság, a kilátástalanság és a depresszió lett úrrá rajtad? Csupán egy vakcinára vagy attól, hogy visszakapd a rendes életed, és ezt a lila fényárban ragyogó Fekete-Győr András (100 ezer forinttal megspékelve) megadhatja neked. Mindössze egy vakcinára vagy a szabadságtól! Az Ördög sem kínálhatna ennél jobb üzletet.

Ebben a megnyerő mosolyban csak bízni lehet – Fotó: Fekete-Győr András hivatalos Facebook-oldala

A Momentum politikusainak (és nyugati elvtársaik) rémisztő megnyilvánulásait hallgatva rendre a Pusztító című filmben vizionált disztópia jut eszembe: Először jött az újbeszél, a tiltott szavak listájával és a “gyűlöletbeszéd” hamis bélyegével, a totális kontrol a (közösségi)médiában, a megfigyelések és a techóriások túlhatalma, meg a laboratóriumban előállított műhús. Most pedig végre itt van az eszköz, amivel a társadalmat első és másodrendű állampolgárokra oszthatjuk. Ha aláveted magad a hatalom minden követelményének, betartod az “illendő” nyelvhasználatot, kellően toleráns vagy azokkal szemben, akiket mi favorizálunk, oltatsz mindennel, amire azt mondjuk, húsból pedig kizárólag laborban előállítottat fogyasztasz, akkor élhetsz a felszínen, mint egy jó szolga ember, de ha nem, akkor a helyed a csatornában van a patkányok között. Ez esetben én kérem a patkányburgerem!

Irányi Dániel

Kiemelt kép: 24.hu

További híreink

Miért megyek el a Horthy emlékvonulásra?

Joó György

Fiatalok és politika : attitűdök, szavazói viselkedés, hírfogyasztási szokások

Faragó Dániel

Facebook-ország (nem) mindenkié

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben