29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Vélemény

Momentum: A szivárványos kígyófészek kakukktojása

A Momentum-jelenség igazi nyugat-európai trendbe illő sikertörténet. Mindösszesen három év alatt a Momentum – mondhatjuk, nevéhez méltóan – lendületesen, dinamikusan lett a kortárs ellenzék meghatározó ereje. De ki a Momentum, és milyen értékek politikai hordozója?

Ma Magyarországon az „ellenzék”, a magyar szivárványkoalíció egymáshoz ízesülése szinte minden résztvevőtől önellentmondást, politikai meghasonlást követelt és pártszakadást, tagi migrációt, kilépési hullámokat gerjesztett. A szivárványos kígyófészek egyetlen kakukktojása a Momentum, amely indulásakor semminemű alapítói hitvallást nem tett közzé, azon túl, hogy „rendszerszintű” változásokat kívánnak, és „XXI. századi”, „új politikai közösséget” hoznak létre.

Az indulás óta eltelt három év. Több jelentős önkormányzati pozíciót szerzett a párt, polgármesterekkel, 130 feletti önkormányzati képviselőszámmal, miután, mindenki meglepetésére, mindjárt két képviselőt juttattak ki az Európai Parlamentbe. Hogy stílszerű legyek, a Momentum honlapjáról vett mottóval élve: „Az vagy, amit cselekszel”. Mit is cselekedett tehát ez az új politikai közösség?

Az európai parlament liberális frakciója a nemzeti attitűdök, az európai hagyományos értékek és a keresztény erkölcsi-etikai társadalmi minőségek legfőbb bírálója. Talán pont ezért csatlakozott ehhez a frakcióhoz a Momentum is, amely hazánkban indulásakor a „minden politikai nézet” pártjaként szociáldemokrata, liberális, konzervatív, de nemzeti radikális gondolkodók közösségének deklarálta magát. Érdekes, hogy a lila színt választó párt egy példa nélkül álló negatív kampánnyal alapozta meg ellenzékiségét: kb. kétszázezer aláírást gyűjtöttek azért, hogy Magyarország véletlenül se próbáljon meg olimpiát rendezni.

A „nolimpia” kampány mögé több ellenzéki erő is beállt, ezzel szentesítve azt, hogy az új magyar ellenzéki politikum most már nem valamiért, hanem valami ellen határozza meg önmagát. A valami ellen való minőség tökéletesen lefedi a Momentum politikáját, az O1G jelképpel pedig leváltották a hagyományos demokratikus pluralizmust, és gyűlöletkommunikációs hadjáratot hirdettek a nemzeti politikai mező felszámolására.

Fiatalok, trend, digikommunikáció és helyzetfüggő kampány: ezek a modern nemzetellenes métely sikerének alap összetevői. program sem kell, csak egy anti-párt, alantas érzelmeket korbácsolva minden ellen, ami megtartó erő – a miniszterelnök személyétől valójában teljesen függetlenül.

Nem egyszerűen az orbáni rendszer leváltására irányuló klasszikus ellenzéki politika az ugyanis, ha valaki szélsőségesen élet-ellenes: botmixer-abortusz-párti, eutanázia-párti, bűnt pártoló jogvédő. Nem egyszerűen a demokrácia pártprogramja ugyanis a kábítószerek legalizációjának méregkeverő liberalizmusát hirdető hazug modernizmus, és nem egyszerűen demokratikus vélemény az emberi eredő minőségek megerőszakolása holmi áltudományos genderideológia legitimációja mentén. A modernség esetükben nem más, mint a szélsőbaloldali forradalmi, felforgató ideológia tanácsköztársasági stílusa, amelyet KISZ-hangulatú megrendezett nyilvánossággal a trendi szakállolajozás stylistjai projektálnak a társadalom széles köreibe.

A profi, fiatalos és lendületes imázs a Momentum fecsegő felszíne, az alant húzódó, hallgató mélység takarását hivatott elfedni, miközben egyszerűen a transznacionalizmust és a globalizmust szolgálja, a magyar nemzet hagyományos pilléreinek fentebb részletezett támadásával.

Mert a Momentum, az időközben felszínre került információk nyomán, Emmanuel Macron kinyújtott keze, a trianoni francia diplomácia neokisantanti minőségét csempészve a magyar ellenzékiségbe: jól mutatja ezt például a romániai korteskedésük is. Azonban most nem a Monarchia szétverése és a mesterséges maradványállamok magyarellenes szövetségének a bebetonozása a cél – ez a terv száz éven keresztül bevált, hiszen meglehetősen hatásosan fordította egymás ellen a Kárpát-medence népeit egymással, de eredményesen köti le a térség energiáit a mai napig is. Ez a posztmodern Nyugatnak már nem elég. Nyitott társadalom kell egész Európában.

A macroni liberális európai jövőkép nem tűr meg nemzeti alapon szerveződő államokat, legalábbis akkor semmiképpen sem, ha a közép-kelet európai térségről, és államai gazdasági-társadalmi szuverenitásáról van szó. A cél az Egyesült Európa, vagyis az egységesült Európa, egyen-fazonírozott vásárlótömeggé silányított közösségének létrehozása.

Ez a liberális európai jövőkép a fogyasztási hajszában vergődő érdektelen, egyszersmind védtelen egyének halmaza, akiket nemzet, kultúra, vallás nem szervezhet olyan közösségekbe, amelyek valójában a szabadság emberi alapértékeinek örök érvényű hordozóiként megvédhetnék majd gyermekeinket és unokáinkat.

A Momentum tehát nem a kormány ellenzéke. A Momentum a magyarság és a magyar szabadság szélsőséges ellenzéke – a vírus, amelynek rendszerszintű minősége, hogy az egész szervezetet megtámadja és egyetlen célja a megsemmisítés.

Joó György

További híreink

Látványos videó: Magyarország legszebb birtokai (2019)

Kemény János

Trianont éltető emlékművet adtak át a szlovákok

Irányi Dániel

Divide et impera

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen