21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Vélemény

Na, de mégis ki ez a mamuszos kabinetfőnök?

Igen látványos karrierutat járt be rövid idő alatt a pár éve még jóformán teljesen ismeretlen Molnár Enikő: postás kisasszonyból a Jobbikon belül élet-halál ura; boldog, háromgyermekes konzervatív édesanyából a pártelnök “sajátos öltözetű” szeretője. Lábnyomában tönkretett családokkal.

Konzervatív lány a bűnös városban

Molnár Enikő korábban postai levélfeldolgozó, majd BKV-ellenőr volt. Noha keveset tudunk a kezdeti évekről, feltehetőleg azért kérte felvételét a fővárosi Jobbik V. kerületi szervezetébe, mert egyetértett az (akkor még) nemzeti-konzervatív párt értékrendjével és céljaival. Ez idő tájt került a Jobbik Ifjúsági Tagozatába (IT) is, melyről akkoriban még sokan azt hihették, hogy egy, a nemzeti érzelmű fiatalokat összehozó szervezet. Később, kilépő jobbikosok azonban már csak miniszoknyás gyakornokképzőként hivatkoztak rá, amely önmagában leírja, mely IT-sek azok, akik fényes karrierre számíthatnak. Ha hihetünk az elbeszéléseknek, Molnár nem az, aki ezen szóbeszédekre rácáfolhatna.

Hamarosan az V. kerületben működő Hazatérés Rádió egyik műsorvezetője lett. Ebben az időszakban barátnőjével gyakran megfordult az IT-sek törzshelyéül szolgáló, Bajcsy-Zsilinszky úton található pinceklubban, ahol az egymással való ismerkedés mellett valamennyi jelenlévő céljai között szerepelt közelebb kerülni a párt ismertebb politikusaihoz, lehetőleg úgy, hogy közben minél kevesebb valódi munkát kelljen elvégezni.

Frissítés: Olvasói leveleink állítása szerint Molnár Enikő sohasem volt se konzervatív lány, se visszafogott családanya. Állítólag már a gyermekei apja előtt se “volt túl válogatós”, életét “balhék” és “megcsalások” szegélyezik. Amennyiben ezen írások tartalma megfelel a valóságnak, már tényleg csak egyetlen rejtély marad: mégis hogyan került egy ilyen személy a régi Jobbikhoz?

A fiatal családok példaképe

Molnár karrierje szépen ívelt felfelé. A lokális rádió után a Jobbik sajtóosztály volt a következő lépcsőfok, ahol a párthoz köthető források szerint a szóvivővé váló Jakab Péterrel hamar megtalálták a közös hangot, és “elválaszthatatlan munkatársak” lettek.

Ekkoriban Molnár Enikő életvitele és megjelenése még teljesen átlagosnak számított. Sőt, 2014-ben párjával még a gyermekáldás öröméből is részesülhettek. Egy, a családokat és egészséges párkapcsolatokat népszerűsítő cikk is megszólaltatta, ahol a 24 éves Molnár az anyaság örömeiről mesélt, és arról, hogy szeretne ő lenni a példa a fiatal párok előtt, akiket szintén gyermekvállalásra buzdított.

Ekkoriban még a Jobbik és Molnár Enikő is nagyon mást képviselt (Molnár a jobb szélen, állapotosan – kép forrása: alfahir.hu)

A nehézségeikről is beszélt, hiszen párját abban az időszakban rúgták ki munkahelyéről, ám akkoriban még úgy látta, a pénz és az anyagi javak nem minden, egy szerető család sokkal fontosabb. Nagyot fordult azóta vele a világ.

Molnár Enikő párjával és gyermekével

“Úgy érzem, sokan azért nem mernek gyermeket vállalni, mert csak azt látják, milyen sokba kerül. Közben néhány kis ruhácskán, pelenkán és édesanyja által nyújtott táplálékon kívül nem sok mindenre van szüksége. Sokan túldimenzionálják, hogy bizonyos dolgokat meg kell venni. Persze, vannak alapvető dolgok, ami nélkülözhetetlen egy kisbaba számára, de legfőképp egy anyára és egy apára van szüksége. Ezt semmilyen pénzzel vagy vagyonnal nem lehet pótolni”

– mondta a 24 éves Molnár Enikő. Első gyermeke az interjú idején hét hónapos volt, másodikat pedig már a szíve alatt hordta.

Jakab, a fényes karrier csillaga

Híresztelések szerint Molnár vezércsillaga Jakab Péter elnöki ambícióival csillant fel igazán. Korábbi munkatársai szerint már a sajtóosztályon való közös munkájuk során is bebizonyosodott, hogy a Molnár – Jakab duóból ki is hordja a nadrágot. “Péter úgy követte Enikőt, mint egy kiskutya” – állították egybehangzóan az ott dolgozók.

Molnár megláthatta az aranytojást tojó tyúkot Jakabban. Az sem kizárható, hogy kulcsszerepet vállalt a műbőrdzsekis “forradalmár” elnökké választásában. Ezt erősítik meg azon jobbikos források is, melyek állítják, az Országgyűlés képviselői irodaházában található titkárságon tartózkodók rendszeresen fültanúi lehettek a két fél heves szóváltásainak, ahol

Jakab nem egyszer megkapta, hogy Molnár segítségével lehetett csak elnök.

Forrásaink szerint Jakab teljesen alkalmatlan pártvezérnek, hiszen alapvető politikusi képességeknek is híján van, és a legrövidebb beszédeire is órákat, ha nem napokat gyakorol. Szerintük Molnár nagyon is jól felmérte Jakab képességeit, éppen ezért esett rá a választása, mert egy könnyen irányítható bábot láthatott benne.

Jakab Péter frakcióvezetővé válásával Molnár Enikő kabinetfőnöki titulust szerzett, ezzel gyakorlatilag ő lett az első ember a pártban.

Immáron csak rajta keresztül lehetett eljutni a Jobbik elnökéhez: ő döntötte el, kivel találkozhat, s kivel nem. Magatartásával, fölényeskedő, agresszív természetével és ingerlő stílusával hamar kiérdemelte a párton belül a „Főtitkárnő” becenevet. A jobbikosok szerint Molnár Enikő mindent tud a párt dolgairól és pénzügyeiről, ingatlanokról, bérelt irodákról, az összes stikliről. Elbeszélések szerint gyakorlatilag az egész pártra kiterjesztette hatalmát, a marionettként rángatott pártelnökről nem is beszélve.

Még a pártalapítványba is berakatták

A hatalommal járó erkölcsi hanyatlás

Az újdonsült kabinetfőnök már semmiben nem hasonlított a visszafogott, boldog családanyára, aki egykor volt. Úgy tudjuk,

a háromgyermekes nő merészebbnél merészebb képei is kézről kézre jártak a jobbikosok között,

melyeket egyébként ő maga pakolt ki az internetre (egyes források szerint egyenesen körbeküldte azokat). Ekkoriban legidősebb gyermekei 7, illetve 5 évesek voltak.

Amíg a kicsik otthon, anyuci jobbnál jobb helyeken pózolgat

A párt keresztény-konzervatív arculatát, és morális állapotát aztán kitűnően szemléltette, mikor a Bors újságírója lencsevégre kapta a lakásából távozó Jakab Péterrel.

A pártelnök keményen dolgozott a nővel egész éjszaka, majd reggel kiosont a lakásból, remélve, hogy nem bukik le. Mindeközben a Jobbik elnökét Miskolcon várta felesége és három gyermeke.

Átdolgozott éjszaka utáni távozás – fotó: Bors

Molnár esetében már nem ilyen egyszerű a képlet, ugyanis a jobbikos beszámolók szerint “nem volt szerencsés” azt találgatni, a “főtitkárnő” vajon mennyi időt is tölt a gyermekeivel. Aki így tett, az állítólag hamar munka nélkül találta magát. Egyesek szerint az utóbbi időben többet látta Jakabot, mint a saját gyermekeit.

Jakab Péternek egyébként még ahhoz is elég vastag volt a bőr a képén, hogy kettős élete mellett feleségével felvegye a CSOK-ot.

Párja természetesen semmit nem tudott férje pesti kalandjairól. Amikor a sajtóban robbant a hír, Jakab Péter még valahogyan rá tudta venni a megalázott, megcsalt asszonyt egy gyomorforgatóan álszent közös adventi képre, ahol együtt ünnepel a “boldog család”.

Jakab Péter feleségével, akit kabinetfőnökére cserélt

Ám a nőben – férjével ellentétben – még szorult némi tartás, így hamar kirakta Jakab szűrét, aki – belső források szerint – azóta újdonsült élettársánál keresi a boldogságot, vagy disznótorokon néz a pohár fenekére.

Molnárnak az ököritófülpösi szexbotrány elbagatellizálásában is óriási szerepe volt informátoraink szerint, mivel Földi Istvánnal karöltve ők hozták létre azt a jobbikos fantom alapszervezet hadsereget, amely segítségével Jakabot újra a Jobbik elnökévé választották, így egy szexuális erőszak-kísérlet nem férhetett bele a “néppárt” arculatába.

“A mamuszos”

Molnár Enikő “egyedi” öltözködési stílusa is sokaknak szemet szúrt a Jobbikon belül. Ahogyan azt felvételek is bizonyítják, gyakran jelent meg hivatalos értekezleteken, de még nyilvános utcafórumokon is mamuszban. Ezt sokan azzal magyarázták, hogy ha csak átugrasz egy „könnyed légyottra”, ám azt követően hív a pártkötelesség, akkor nem biztos, hogy lesz időd hazaugrani, és megfelelően felöltözni. Szerencsére Molnárt a jelek szerint nem igazán zavarja, hogy néz ki, aki meg szólni mer…

A “főtitkárnő” új-jobbikos színvonalú eligazítást tart a (megmaradt) alkalmazottaknak.

 

Legyen az hivatalos esemény, vagy egy párt utcafóruma, fő a kényelem

Embert barátjáról

Lapunk biztos forrásból tudja, hogy Molnár Enikő Gyurcsány Ferenc feleségének, Dobrev Klárának jóbarátnője (akit véletlenül sem szabad Gyurcsánynének hívni, mert haladéktalanul perel érte), akihez gyakran feljár a lakására. Nem tudjuk, szerepet játszott-e a DK-Jobbik paktum tető alá hozásában, a két nő viszonya azonban magyarázatot adhat arra, hogyan tudott ilyen rövid idő alatt, ilyen markánsan összegyógyulni a két párt. Főleg, ha hihetünk azon jobbikosoknak, akik állítják, a pártot valójában Molnár irányítja. Az persze rejtély, hogy egy valamikor konzervatív erkölcsökkel bíró fiatal nő mégis hol és hogyan barátkozhatott össze Dobrev Klárával.

Amilyen az elnök, olyan a párt

A Jobbik szellemi és erkölcsi hanyatlása tökéletes párhuzamot mutat Jakab Péter és kabinetfőnöke életútjával. Tisztességes, többgyermekes boldog családot hagyva a hátuk mögött élik új, közös életüket, egykori elveiket és értékeiket éppen úgy rongyként ledobva magukról, minta DK-val összebútorozó Jobbik.

Kiemelt kép forrása: alfahir.hu

Cikkünk publikálásával egyidőben Molnár Enikő lemondásáról számolt be a Magyar Hang (https://hang.hu/belfold/lemond-jakab-peter-sokat-biralt-kollegaja-141440), ám Ezt Molnár egyelőre nem erősítette meg. Cikkünket frissítjük.

További híreink

A legveszélyesebb bűnözök is profitáltak a börtönbizniszből

Dunai Tibor

A végrehajtási jutalék számításának módosítása ellen lép fel a Mi Hazánk Mozgalom

Varga Lilla

“Az EU-nak Kelet-Európára csupán gyarmatként van szüksége”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen