19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Nagy-Britanniában egy multi azt kéri, támogassák inkább a helyi üzleteket

Nagy-Britanniában a Tesco meglépte, amit hazánkban egyetlen multi sem fog. Közösségi oldalán arra kérte az embereket, ha módjukban áll, inkább a helyi vendéglátósokat támogassák. Például menjenek kocsmába. A koronavírus következtében érvénybe léptett lezáráspolitikának köszönhetően ugyanis legalább hatezer pub ment tönkre a szigetországban. 

Noha a koronavírus-járvány ürügyén bevezetett korlátozások és lezárások a brit Tescot is érzékenyen érintették, bevétele is jelentősen visszaesett az előző évihez képest, ennek ellenére a boltlánc mégis szokatlan kéréssel fordult az emberek felé.

A Tesco közösségi médiafelületén arra kérte a vásárlóit, bármennyire is jó árakkal találkoznak áruházaikban,

inkább a helyi pubokban igyanak valamit, mert a vendéglátósoknak ez mostanában gyakran “élet-halál” kérdés

– írja a brit Metro.

A feloldási menetrendnek megfelelően ugyanis múlt hétfőtől Nagy-Britanniában nyithattak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek, és nyitvatartási időkorlátozás nélkül azok a vendéglátóhelyek – éttermek, pubok -, amelyeknek van lehetőségük szabadtéri felszolgálásra.

A nyitás egyébként valóságos nemzeti ünnep volt Angliában. Az utcák megteltek italozó, ünneplő emberekkel. A kocsmák, bárok és éttermek egyébként legkorábban május 17-én nyithatják meg a belső helyiségeket.

Hatezer pub végleg bezárt

A pubok a lezárások kezdetekor azt gondolták, az egész hisztéria mindössze pár hétig tart, azt meg “csak átvészelik valahogy”. A most márciusban megkérdezett tulajdonosok úgy vélték, “nagyon sivár jövő vár rájuk”. Dave Mountford, a Forum for British Pubs szóvivője nyilatkozatában rámutatott: számításaik szerint évekig támogatásra lesz szükségük, hogy túléljenek.

Van azonban, akiken már ez sem segít. 2020-ban becslések szerint körülbelül hatezer pub zárt be végleg, sokan pedig jelenleg is a túlélésért küzdenek.

Fotó: craftbrewingbusiness.com

További híreink

Fegyverrel zavarják át a törökök a migránsokat a görög határnál

Szabó Norbert

Katalán válság – Nem sikerült az elnökválasztás a függetlenségi pártoknak

Faragó Dániel

Portugália átvette az EU soros elnökségét

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen