13.6 C
Budapest
2021. május 9., vasárnap
Magyar Jelen
Gazdaság

Nagyot kaszált a Facebook a járvány alatt

A vártnál nagyobb lett a Facebook bevétele és nyeresége a harmadik negyedévben.

A bevétel éves szinten 22 százalékkal, 21,47 milliárd dollárra emelkedett, szakértők 19,8 milliárd dollárt vártak. A reklámokból származó bevétel ugyancsak 22 százalékkal, 21,22 milliárd dollárra bővült.
A negyedéves adózott eredmény 29 százalékkal, 7,85 milliárd dollárra, részvényenként 2,12 dollárról 2,71 dollárra emelkedett. Elemzői várakozások átlagában kisebb, 1,9 dolláros részvényarányos eredmény szerepelt.

A harmadik negyedévben a Facebook napi használóinak száma 12 százalékkal, 1,82 milliárdra emelkedett, a közösségi hálózatba havonta legalább egyszer belépők száma ugyancsak 12 százalékkal, 2,74 milliárdra nőtt.

(MTI – Fotó: Getty Images)

További híreink

Idén is jelentős károkat okoztak a fagyok a barackültetvényekben

Irányi Dániel

A fagy miatt gyenge gyümölcstermés és áremelkedés várható

Dunai Tibor

A negyven felettiek több mint kétharmada érzi most veszélyben az állását

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben