2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
HírekKörnyezetvédelem

Négyszer annyi fekete medvét észleltek a vadőrök miután eltűntek az emberek (videó)

A nemzeti park állatvilágának kifejezetten tetszik, hogy le van zárva a természetvédelmi terület.

Amerika leghíresebb nemzeti parkját, a Yosemite-t is lezárták a koronavírus-járvány miatt még március 20-án. A park azóta nem látogatható, és az évi több mint 3,5 millió turista nélkül egészen más képet mutat, mint eddig. Kihaltság viszont nincs, a vadőrök szerint ugyanis a parkban élő állatok rendkívül élvezik a háborítatlanságot, és egyre bátrabban merészkednek elő – írja a Metro.

A vadőrök szerint a fekete medvék száma megnégyszereződött – már ami az észleléseket illeti -, évtizedek óta nem láttak még ennyit ebből a fajtából a parkban.

A fekete medvék jellemzően visszahúzódva élnek az erdő mélyén, nem túl gyakran kerülnek emberi szem elé. Katie, a park egyik vadőre egy Facebook-videóban mondta el, hogy most viszont a csend és a nyugalom miatt bátrabban bújnak elő.
A parkban ugyanis általában – főleg a leglátogatottabb májusi-októberi időszakban rengeteg az ember és az autó, és a forgalom is nagy, ami érthető módon visszariasztja az állatokat. Most azonban a vadőr szerint “bulizhatnak”, végre előmerészkedhetnek az erdő mélyéről.

Nem csak a medvék élvezik a “szabadságot”, hiúzokat és sakálokat is gyakrabban látnak a szokásosnál. A nemzeti park dolgozói azonban attól félnek, hogy amint vége a járványnak, és újranyitnak, problémák adódhatnak abból, ahogy ismét elárasztják a parkot a látogatók, az állatok pedig megzavarodnak majd.

Az embermentes Yosemite-ról a nemzeti park a Facebook-oldalán osztott meg videót:

Stillness in Yosemite Valley

While so much has changed for humans in recent weeks, it's reassuring to see that nature carries on as it always has. Spring seems to be slowly creeping into the valley, the sun finally emerging after a week or two of rain and snow. Waterfalls are gradually picking up momentum, and wildlife is becoming more active, perhaps enjoying having the park mostly to themselves. Relax with us for a moment as we share a peek into Yosemite Valley during the current park closure.

Közzétette: Yosemite National Park – 2020. április 1., szerda

Forrás: szmo

További híreink

Mi Hazánk: Kártalanítani kell az oltatlanság miatt elbocsátott dolgozókat!

Magyar Jelen

Horvátországban a koronavírus volt a leggyakoribb halálozási ok tavaly a horvát közegészségügyi intézet szerint

Magyar Jelen

Elfogadhatatlannak tartjuk a magyar lakosság emberkísérletbe való kényszerítését – Interjúnk Dr. Páli Jenővel

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben