7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

„Nekünk nem kell igazodnunk az életellenes korszellemhez”

– A 21. századi életellenes korszellemhez igazodik már szinte mindenki. Nem képez kivételt ez alól sajnos a parlamenti képviselő vagy az egyházi vezető sem. Sokan megfelelési kényszerből teszik ezt, de ugyan miért? Nyilván értem a baloldal propaganda gépezetét, és hogy aki ellene szól, azt megbélyegzik, de ez nem lenne szabad érdekeljen egy keresztény embert sem – fogalmazott lapunknak Vékony Csongor, a Mi Hazánk Ifjainak elnöke.

– Nekünk nem az a dolgunk, hogy megfeleljünk holmi életellenes ideológiáknak, liberális téveszméknek, hanem, hogy Istent szolgáljuk. Prohászka Ottokár a nemzet templomából már a XIX. század elején is hiányolta a keresztényeket. Óriási problémának látta, hogy ugyan rengeteg keresztelt politikusa volt országunknak, de igaz keresztény politikus mondhatni olyan ritka volt, mint a fehér holló – folytatta.

– Prohászka számára első a katolikus misszió volt, de a szükség megkívánta, hogy ezt a parlamenten belül a politikában is folytassa.

Amíg nem lesz új Prohászka a magyar parlamentben, addig a keresztény országunk képviselete megmarad névleg kereszténynek, vagy ahogy ő fogalmazott csupán kereszteltnek

– szögezte le.

Lantos János és Vékony Csongor, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltjei ezért fontosnak tartják életben tartani Prohászka Ottokár szellemiségét, és amennyire erejükből telik, képviselni azt a mindennapokban is. Sőt, díszpolgári címet is szeretnének Esztergomban Prohászka számára. Tavaly Esztergomban hagyományteremtő céllal megtartották első megemlékezésüket október 10-én, Prohászka tiszteletére, és idén ezt kibővítve, 14:30-as kezdéssel Székesfehérváron szobránál, 15:30-as kezdéssel Budapesten az Egyetemi Templom előtt, 18:00-ás kezdéssel Esztergomban, az emléktáblájánál (IV. Béla király utca 3.) fognak megemlékezni rá.

2020-ban Esztergomból indulva tehát 2021-ben további két település csatlakozott a kezdeményezéshez., Székesfehérvár és Budapest, mondták el portáluknak.

Bíznak benne, hogy eljön az idő, amikor az október 6-i szomorú megemlékezéseket követően október 10-én ünnepel majd az egész ország. Prohászka Ottokár egyedülálló tevékenységét és a keresztény feltámadás reményét ünnepli majd egész Magyarország.

– Prohászka Ottokár azon kivételes személyiségek közé tartozott a magyar történelemben, aki a kor kihívásainak megfelelően átfogó, az emberi lét valamennyi dimenzióját felölelő, magyarérdekű választ adott nemzetének, de mivel az örökérvényű igazságból merített, hozzánk is szól, és nekünk feladatunk, hogy azt, amit ő is követett, lefordítsuk a jelenkor nyelvére és továbbvigyük azt

– fűzte hozzá Lantos János, a Mi Hazánk esztergomi elnöke.

(Fotó: a tavalyi megemlékezésen, az esztergomi Prohászka-dombormű előtt)

További híreink

Az izraeli légierő Hamász célpontokat bombázott a Gázai övezetben

Dunai Tibor

Az amerikaiak több mint fele pozitívan értékeli a Biden-kormányzat első 100 napját

Varga Lilla

“A Fradi idén megnyeri a BL-t” (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben