25.5 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

“Nem ezért az országért harcoltunk” – fakadt ki a második világháborús veterán

Cserbenhagyták azokat az amerikai katonákat, akik harcoltak a második világháborúban a hazájukért – állítja a 100. születésnapját ünneplő tengerészgyalogos, Carl Spurlin Dekel.

Dekel úgy gondolja, élete legfontosabb cselekedete volt, hogy „hazáját szolgálta” a második világháborúban. Az ezüstcsillaggal kitüntetett veterán azt mondta, egy percig se habozna, ha újra kockára kellene tennie az életét hazájáért. Csak azt sajnálja, hogy ez az ország már nem az, aminek megvédéséért harcolt.

Azok a dolgok, melyekért harcoltunk, amiért oly sokan meghaltak, egyszerűen le lett húzva a lefolyón

– mondta keserűen. Majd így folytatta:

Nem azt az országot kaptuk, amiben felnőttünk. Semmi sem ugyan az. Senki sem élheti már át azt a rengeteg örömöt, amit annak idején mi kaptunk. Azt a rengeteg lehetőséget, amely előttünk állt. Ez az ország nem az, amiért annyian az életüket áldozták.

Denkel szavait egy másik veterán, Herschel „Woody” Williams is megerősítette. Ő azonban azt reméli, Amerika visszatalál egyszer ahhoz a patrióta szemlélethez, amely a ’30-as, ’40-es években uralkodott az országban, és az emberek ismét megtanulják szeretni a hazájukat.

A két veteránhoz hasonlóan annak idején rengeteg amerikai azt hitte, a „szabad világért” harcol a „zsarnokság” ellen, pedig valójában csak felhasználták őket Európa szétzúzására.

Németországot megszállták, korábban használt jelképeit eltörölték, múltját betiltották, lakosait pedig átnevelő táborokba küldték. Kelet-Európát a bolsevikok karmaiba lökték, és azt hitték az igazságot szolgálva győzedelmeskedtek. A következő évtizedekben azonban rá kellett ébredniük, Amerika sem az, aminek korábban mutatta magát. Kaptak 10-15 „boldog békeévet”, amiért ellátták a feladatukat, majd a ’60-as évektől megkezdődött az USA gyökeres átalakítása, melynek végső stádiuma már a szemünk előtt zajlik.

Ez az a világ, amiért fegyvert fogtak a brit, a kanadai, és az amerikai katonák. Még ha ez csak most válik is világossá számukra.

További híreink

Esik Salvini támogatottsága

Faragó Dániel

Európa Tanács: ha az apa férfi, az anya nő, az “alááshatja” a jogállamiságot

Irányi Dániel

Mihajlo Ulemek: “A nemzeti kisebbségek, de főleg a magyarok lesznek Szerbia végzete!”

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben