16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Nem jól hordtuk eddig a maszkot: az omikron-variáns ellen már kettő is kellhet

Megelőzésként az úgynevezett fokozott maszkviselést javasolják az egészségügyi szakértők a koronavírus új, gyorsan terjedő mutánsai, mindenekelőtt a delta és az omikron felbukkanása miatt. Ennek legegyszerűbb módja, ha egyidejűleg két maszkot viselünk. De nem mindegy, hogyan – világosít fel az index.

A koronavírus új változatai ugyanis köztudottan fertőzőképesebbek. Egy fertőzött személyből akár nagyobb mennyiségű vírus szabadulhat ki, ugyanakkor az is előfordulhat, hogy kevesebb vírus is elég a fertőzés terjedéséhez. A fertőzőképesebb vírus mindenesetre azt jelenti, hogy olyan maszkot kell viselni, amely jobban kiszűri a fertőző részecskéket.

A kettős arcmaszk egyrészt javítja a maszk illeszkedését azáltal, hogy a peremeken jelentkező réseket lezárja, ugyanakkor többrétegű védelmet nyújt az érkező és távozó csepp-permettel szemben egyaránt

– teszi hozzá a lap.

Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ még azt is javasolja, hogy kilégzéskor tenyerünkkel ellenőrizzük a szivárgást. Hozzáteszik, hogy szerintük az N95-ös maszk a maszkok maszkja, amely a lehető legjobban véd.

Tanácsaikat még egy felvilágosító videóval is illusztrálták.

További híreink

Hetekig magára hagyta élelem nélkül a kikötött kutyáját

Szabó Norbert

Félszáznál több tálib fegyveressel végeztek az afgán biztonsági erők

Dunai Tibor

Moszkva semmi jót nem vár a Biden-kormányzattól

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen