5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Nem szállít a „fasisztáknak” Magyarországra egy német cég

A Kontra egyik olvasója állítása szerint egy német áruháztól szeretett volna rendelni, mikor azzal szembesült, hogy a cég nem szállít Magyarországra.

A magyar vásárló kérdésére tömören annyit válaszolt az ügyfélszolgálat:

Ahogy a weboldalon is jól látszik, szállítás nincs Magyarországra. Megrendeléseket nem fogadunk el.

Meglehetősen furcsa, hogy egy uniós ország, mely viszonylag közel is van hozzánk, nemzetközi szállítást is vállal, kivéve Magyarországra. A lap olvasója rá is kérdezett, hogy miért éppen hazánkat bojkottálják, mire meglehetősen érdekes válasz érkezett:

A németek egy linket küldtek vissza, amely az InfoPoint Europa oldalára mutat, ahol szembe jön a legújabb jogállamisági jelentés, amelyben megszakértették, hogy Magyarország nem demokrácia.

Erre alapozva pedig a felvilágosult, haladó cég erkölcsi fölénye biztos tudatában, valamint a demokratúra nevében feltette hazánkat a fekete listára.

Mire az olvasó felhívta a németek figyelmét, bármit is gondolnak az Orbán-kormányról, mégiscsak 3 millióan szavaztak rájuk, és immáron negyedszer kaptak kétharmados felhatalmazást. (Csak nézzük meg, mi volt a másik oldalon, amit kihívóként állítottak eléjük, és máris érthető a kétharmad – a szerk.)

A németek erre állítólag egyszerűen fasisztának titulálták az olvasót, majd abbéli reményüket fejezték ki, hogy Magyarországot hamarosan elzavarják az Európai Unióból.

Ha tényleg kilépne Magyarország az Unióból, akkor ezek a kárörvendő, liberális németek vakarhatnák a fejüket leginkább, hiszen akkor az autógyáraikat is vihetik Indiába, mert Kelet-Európában nem találnak még egy ilyen országot, melynek kormánya ilyen szinten a zsebükben van.

Megdöbbentő, mégse lehetetlen 

Az eset elsőre megdöbbentőnek, sőt hihetetlennek hangzik, azonban ne feledjük, alig egy hete annak, hogy az Európai Bizottság elnöke, a német származású Ursula von der Leyen megfenyegette az olaszokat, hogy „megvannak az eszközeik” arra az esetre, ha nem az általuk kívánt oldal nyeri a választásokat.

A Kontra szerint az ügyet nem lenne szabad annyiban hagyni. Mint írták:

„Érdemes lenne az ügyet megfuttatni valamilyen jogorvoslati fórumon. Csak a próba kedvvért.”

A hab a tortán pedig, hogy éppen egy olyan országból vádolják hazánkat „autoriter”, „nem demokratikus” beállítottsággal, ahol megnézhetik magukat azok az alkalmazottak, akik nem hódolnak be a liberális véleménydiktatúrának. Nem masíroznak a „másság menetén”, nem zengenek ódákat a „sokszínűségről”, vagy akárcsak hangot mernek adni az előírttól eltérő véleményüknek. A liberális gőg és erkölcsi felsőbbrendűség újabb tipikus esete.

Kiemelt kép forrása: Kontra

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben