17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Nem voltak hajlandóak megműteni a hároméves szívbeteg kisfiút, mert a szülei nincsenek beoltva

A hároméves ciprusi gyermeknek súlyos szívbetegsége van, már egy németországi, egy nagy-britanniai és egy izraeli kórház is elutasította a beavatkozást az anya és az apa oltatlansága miatt – írta meg a Nordbayern nyomán az Index.

Ciprus nem rendelkezik a műtét elvégzéséhez szükséges eszközökkel és feltételekkel, ezért az ország egészségügyi minisztériuma felvette a kapcsolatot Németországgal, ahol egy klinika el is vállalta, elvégzi a műtétet. Az indulás előtti napon azonban a német kórház tájékoztatta a ciprusi hatóságokat:

a műtét nem lehetséges, mert a fiú szülei nincsenek beoltva.

A beavatkozást sürgősen el kellett végezni, így a szülők helyett egy megfelelő oltásokkal rendelkező gyám kísérte volna a gyermeket Németországba, ám a család ezt elutasította.

A ciprusi egészségügyi minisztérium ezt követően felvette a kapcsolatot az Egyesült Királysággal, majd Izraellel, ám nem jártak sikerrel.

Mindkét esetben a kórházak ragaszkodtak ahhoz, hogy a kisfiúnak oltott kísérője legyen. A szülők a német kórház elutasítása után azonnal felvették az első vakcinát.

Ami ugyebár még kevés, hiszen az országok legalább két dózist követelnek.

A fent említett országok és kórházaik pedig annyira szívükön viselik az emberek életét és egészségét, hogy inkább hagynának meghalni egy hároméves, menthető kisfiút, amiért az egyébként egészséges szülei nem kértek a vakcinákból.

Végül a hatóságok találtak egy egészségügyi intézményt Görögországban, ahol az oltásterror képviselete helyett emberéleteket mentenek. Ők vállalták a fiú műtétjét.

Fotó forrása: Reichwein

További híreink

Az afrikai kerékpáros egy pezsgősdugóval vetett véget saját versenyének

Faragó Dániel

Vb-selejtező: döntetlennel nyitott a magyar válogatott

Irányi Dániel

Károly brit trónörökös koronavírus-tesztje pozitív lett

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen