15.8 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

Németország nem favorit Uli Hoeness szerint

– A magyarokkal azonos csoportban szereplő német labdarúgó-válogatottat nem tartja favoritnak Uli Hoeness, a Bayern München tiszteletbeli elnöke az Európa-bajnokságon – írja az MTI.

A korábbi világ- (1974) és Európa-bajnok (1972) futballista jelezte: a csapat a nyári kontinenstornáig még fejlődni fog – a november 17-i, spanyoloktól elszenvedett 6-0-s vereség után különösen -, de nem tekinthető esélyesnek.

Hoeness arra is kitért, hogy Joachim Löw jó döntést hozott, amikor jelezte, hogy az Eb után távozik posztjáról, de addig még vb-selejtezők is várnak az együttesre. A németek Izland ellen kezdenek csütörtökön Duisburgban, majd vasárnap Romániával találkoznak Bukarestben, és jövő szerdán fogadják Észak-Macedóniát ugyancsak Duisburgban.

“Meggyőződésem, hogy a válogatott sokkal jobban fog játszani, mint az utolsó fellépésén” – mondta Hoeness, aki szerint nem szabad a spanyolok elleni összeomlásból kiindulni, az együttes jó helyzetből vághat neki majd az Eb-nek, de nem esélyesként.

Az Eb-n a németek Münchenben játsszák csoportmeccseiket, ott lesz június 15-én a világbajnok franciák, 19-én a címvédő portugálok és 23-án a magyarok elleni összecsapás.

(Fotó: Martin Rose / Getty Images Hungary)

További híreink

Mezei János: A székely zászló erősít minket az itthoni küzdelemben

Gabay Dorka

Szlávik: az oltatlanok nem csak önmagukra, de környezetükre is veszélyt jelentenek

Irányi Dániel

A magyar szülők 3-5 ezer forintot költenek idén húsvéti ajándékra

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen