23.3 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Külföld Sport

Népszerűtlen hazájában a német válogatott

Egy felmérés szerint egyre inkább csökken Németországban a hat éve világbajnok labdarúgó-válogatott népszerűsége.

A körkérdésre adott mintegy kétezer válasz alapján a folyamat legfőbb oka – csaknem ötven százalék vélekedett így – a nemzeti együttes kommercializálódása, azaz üzletiesedése.
A véleménynyilvánítók 39,7 százaléka a szövetség ellenszenves vezetését, 35,6 százalék a csapat nem igazán látványos stílusát, 33,9 százalék pedig a túl sok válogatott meccset jelölte meg. A 2014-ben világbajnok Mats Hummels, Thomas Müller és Jerome Boateng keretből való kikerülése 20,8 százalékkal nem játszott meghatározó szerepet a Nationalelf népszerűségvesztésében.
Októberben a törökök elleni, 3-3-mal végződött barátságos mérkőzést alig hatmillióan követték a képernyők előtt, ami az elmúlt húsz évben a válogatott legrosszabb tévés nézettségi adata.

 

(MTI)

További híreink

Válasz a BLM-nek: tilos letérdelniük a brit katonáknak

Dunai Tibor

A fehérek félállati lények a BLM-vezetője szerint

Kiss Albert

Ellopták a férfi telefonját, ezernégyszáz pedofil képet találtak rajta

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben