6.4 C
Budapest
2022. december 6., kedd
Magyar Jelen
HírekKülföld

Netanjahu marad a pártelnök

Izraelben meglehetősen zűrzavaros a belpolitikai helyzet, tulajdonképpen patthelyzet van, Orbán Viktor jó barátja legalábbis picit megnyugodhat, hogy rendezte a pártján belüli viszonyokat. Benjámin Netanjahu eddigi pártelnök és az izraeli átmeneti kormány miniszterelnöke elsöprő győzelmet aratott kihívója, Gideon Szaár fölött a kormányzó jobboldali Likud párt előválasztásán – jelentette a helyi média pénteken.

Netanjahu szerezte meg a párt szavazati joggal rendelkező és a szavazáson megjelent tagjai voksainak közel háromnegyedét, 72,5 százalékát, Gideon Szaár volt oktatási és belügyminiszter pedig a 27,5 százalékát. Tel-Avivban szoros volt a verseny, de az ország többi részén hatalmas különbséggel vezetett a párt eddigi elnöke.

Nem sokkal a végleges eredmények nyilvánosságra hozatala előtt Szaár gratulált riválisának, és azt mondta, hogy ő és támogatói Netanjahu mögé állnak a március elején esedékes előrehozott országos választásokon.

A régi-új pártelnök az urnák lezárása után a Twitteren azt üzente: nagy győzelemre vezeti a Likudot a parlamenti választásokon, és soha nem látott sikerekre Izraelt.

(hirado.hu nyomán)

További híreink

Honvédelmi miniszter: a magyar védelmi iparágba már jelentős izraeli szálak fonódtak

Irányi Dániel

Nem, nem, soá!

Horváth Tamás

Horogkereszttel a táskáján utazó ukrán katonára akadt ki Izrael

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben