7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

New Yorkban a rendőrök mostantól nem intézkedhetnek a drogosokkal szemben

A New York-i rendőrök a jövőben már nem léphetnek fel azok ellen, akik drogos injekcióval lövik magukat az utcán – írta meg a New York Post cikkére hivatkozva a Magyar Nemzet.

A liberális városvezetés által hozott rendelet kimondja:

“már nem törvénysértés, ha egy személy injekciós tűvel rendelkezik, még akkor sem, ha az nem gyógyszertárból vagy tűcsereprogramból származik”.

Ennek értelmében a droghasználók szabadon szerezhetnek be tűket akár a feketepiacon, vagy megoszthatják azokat más szenvedélybetegekkel.

Az ingatlanokkal foglalkozó William Abramson felháborodott a döntés hallatán. A lap megkeresésére elmondta, munkáját már így is megnehezítik a drogosok, hiszen a potenciális vevők egy-egy ház megtekintésekor gyakran találkoznak az ingatlan előtt ténfergő, belőtt narkósokkal, ami igencsak “árt az üzletnek”.

New York-i rendőrök “munka” közben – fotó: New York Post

Abramson hozzátette:

“Ismét romlik az életminőség New Yorkban, a törvények nem veszik figyelembe a város lakóit és vállalkozásait. Mindannyian egyetértünk abban, hogy valamit tenni kell a “szenvedélybetegek” megsegítése érdekében. De ha hagyjuk, hogy lőjék magukat az utcán, az senkinek sem segít. Ez mindenkinek rossz.”

Fotó: New York Post

További híreink

Fegyvert is viselhetnek a Nemzeti Gárda Washingtonba vezényelt tagjai

Faragó Dániel

A Korán kötelező oktatása ellen tiltakoznak a pandzsábi keresztények

Kiss Albert

Ezúttal egy 14 éves fiút késeltek halálra Londonban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben