2.5 C
Budapest
2021. február 25., csütörtök
Magyar Jelen
Vélemény

Niedermüller legrosszabb Erzsébetvárosa

Niedermüller Erzsébetvárosa a valaha volt legrosszabb Erzsébetváros. Niedermüller Erzsébetvárosában, ami csak rosszá válhat, az rosszá vált. Ami jó volt, elromlott. Ami rossz volt, még rosszabb lett. Egy év sem kellett hozzá Niedermüllernek!

Mi, akik itt születtünk, nevelkedtünk, itt jártunk iskolába sokféle Erzsébetvárost láttunk az elmúlt harminc évben: a szemünk előtt fejlődött a klasszikus európai városrész egy kozmopolita turistacélponttá, világ korhelyeinek vonzó célállomásává. Az idősek távoztával az örökösök, ha nem adták el a felülreprezentált értékű ingatlant, jellemzően kiadással, rbnb-szolgáltatással hasznosították azokat, az eladó lakásokat pedig trendszerűen, az évek során különösképp a mind több, és mind sokfélébb külföldi befektető, idetelepült vállalkozó vette meg. A régi, csendes városrészből éjjel-nappal nyüzsgő, kis magyar Bábel lett. A régi, csendes városrész lakóinak világa pedig összeütközött az új bulinegyed vendéglátó világával.

A modern kor ismert kihívásain túl tehát Erzsébetváros komoly változáson megy keresztül, amelynek nagy vesztesei és egyedüli vesztesei az itt lakó emberek lehetnek. Sőt. Leszünk. Elkerülhetetlenül, mert ez most Niedermüller Erzsébetvárosa, a DK-s városveszejtés fellegvára.

Ki az a Niedermüller Péter? Azt tudjuk, hogy ki nem. Nem erzsébetvárosi. Hetedik kerületi polgármester ugyan, de még nyomokban sem erzsébetvárosi vezető. Még csak „városantropológus” sem, aminek a Wikipédián állítja magát. Csak annyi bizonyos, ennyit láttunk-tapasztaltunk, hogy  több évtizede mérgezi a hazai közbeszédet, a posztkommunista Nap-kelte 90-es éveinek trash-propaganda műsoraitól az ATV mai, píszi jópofaságokban feloldott kozmopolita-liberális  magazinjáig bezárólag, hasonló ízű és hangulatú (a magyarokat derűs otthonossággal és látható kéjjel címkéző, gúnyoló és mocskoló) beszélgetős műsoraiban.

Niedermüller Péter, most éppen helyi polgármester a magyar baloldal Európai Parlamentet is megjárt Münchhausen bárója, igazi belterjes, régivágású kommunista agitátor, a kapitalista élvezetek és kiemelt javadalmazású köztisztségek hajszolója.

Fizetett politikai szabotőr, közszereplői minősége kevéssé városvezetői, mint inkább agent provocateur, azaz „provokációs ügynök”, közizgató, nemkülönben magyarellenes gyűlölet szításának nagymestere. Mi más is lehet egy olyan hétpróbás elvtárs, aki belemondja a magyarok arcába, hogy a rasszizmus magja a fehér, keresztény, heteroszexuális férfi. És nő. Ami után, persze nem bocsánatot kér, hanem szivárványos tekintettel az arcán azon sajnálkozik, hogy elmartad a deviáns Pride-vonulás. De legalább az extrém és deviáns szexualitás nemzetközi zászlóját a polgármesteri hivatal ormára ő is kirakta, pedig én például nem emlékszem a szivárványos logóra a szavazólapon…

Niedermüller Péter most is nemzetközi politikai bajkeverő, mindig felszínes exkatedrahuszár és folyton éber antirasszista élharcos, vezényszóra genderpolitikus, a posztmodern városerózió pusztítását betetőzendő most még Erzsébetváros polgármestere is. E minőségében pedig eddig minden bírságot, amit kiszabhat, kiszabott. Járványhelyzet? Annál inkább! Szétzilálta Belső-Erzsébetváros közlekedését, „forgalomcsillapítás” címszó alatt ellehetetlenítve két fontos városrészeket összekötő főútvonalat. Dugó, balesetveszély, szmog: amilyeneket még nem is látott a kerület. Újra a szenny, a piszok és hajléktalanok uralják az utcákat.

A kerület gazdasági motorja, a bulinegyedes szolgáltatószektor leállt, de Niedermüller az elrendelt törvényi tilalom ellenére is adó, -és illetékemelésre készül most is.

Niedermüller Erzsébetvárosa egyetlen „fejlesztést” hozott: a polgármester egyik legfőbb bizalmasa, a DK helyi vezetője, az önkormányzat pénzügyi és kerületfejlesztési bizottságának elnöke, Borka-Szász Tamás hivatali irodájában illegális digitális bányát működtetve bukott le. A gigantikus áramfogyasztású gépezet egy éven át tízmilliós áramfogyasztással járt, amit az önkormányzat fizetett, miközben a politikusbűnöző egyelőre megbecsülhetetlen, több milliós összeghez jutott ezáltal.

A kisstílűség és mohoság DK-s gyakorlata

abban a kerületben, ahol a másik politikusbűnöző, Czeglédy Csaba több tízmilliós megbízást lát el – a kerület történetének leghitványabb fejezetét írta meg Niedermüller Erzsébetvárosa. Ezek szerint van Hunvaldnál is lejjebb? És lesz még lejjebb is? Rajtunk múlik…

 

Jónás Levente

(a szerző erzsébetvárosi)

További híreink

Mi kell még hozzá?

Faragó Dániel

A TASZ támogatja a vakcinaútlevél bevezetését

Irányi Dániel

Bocskaitól a pufajkáig

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben