22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

Nincs vége: Müller Cecília szerint emelkedni fognak a számok és oltásra buzdít!

A TV2 Mokka című műsorának vendége volt Müller Cecília, országos tiszti főorvos, aki a Blikk beszámolója szerint arról beszélt: Izraelbe és különböző európai országokban is emelkedésnek indultak a járványadatok, és nem kizárt, hogy Magyarországon is megindul majd az emelkedés.

„Számítanunk kell arra, hogy egy picit emelkedni fognak nálunk is a számok, de ami a legfontosabb, hogy elsősorban az új fertőzöttek életkori megoszlása különböző. Ismételten azt tapasztaljuk, hogy a 60 év felettieknél jelentkeznek újabb pozitív esetek. Ezért rendkívül fontos a harmadik védőoltásnak a beadása” – hangsúlyozta, majd hozzátette: az alapimmunizálás már három oltásból áll, ebből kell kiindulni. Azt tanácsolta, aki teheti, konzultáljon az orvosával a negyedik oltás beadatásáról is.

Megerősítette továbbá, hogy az omikron új alvariánsa miatt van napi 3000 környékén az új koronavírus-fertőzöttek száma. Az országos tiszti főorvos elmondása szerint ennek a variánsnak magasabb a fertőzőképessége, és ezért kezdtek emelkedni a számok. A betegség lefolyásában jelentős különbséget azonban nem eddig nem látnak.

(Fotó: Civilhetes)

További híreink

Nyilvános adatbázis létrehozását kezdeményezi a Mi Hazánk a szexuális bűnözőkről

Dunai Tibor

A Mi Hazánk követelései a Magyar Posta felé

Kemény János

Kim Dzsong Un nem jelent meg a Kim Ir Szen születésnapjának évfordulóján tartott megemlékezésen

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen