2.9 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
HírekVélemény

Aki másodjára adja ki a tűzparancsot, ott a felháborodás jóval tompább lesz

Mint arról beszámoltunk, agyonlőttek egy bolgár határrendőrt a bolgár-török határon hétfő este – jelentette be a bolgár belügyminiszter kedden. Az incidens hétfőn este fél kilenckor a határ menti Goljam Dervent falu közelében történt, amikor egy vagy több migráns rálőtt egy járőröző határrendőrre és egy katonára. Az eset példa nélküli, mivel ez volt az első olyan történés, amikor illegális bevándorlók éles lőfegyvert használtak a bolgár-török határon. 

– A 2015-ben kirobbant migránsválság óta azt látjuk, Törökország folyamatosan próbál ezzel a helyzettel úgymond játszani, emlékezzünk, hogy volt rá példa, hogy 4 milliárd eurót követeltek azért, hogy megállítsák a migrációt – nyilatkozta portálunknak Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. De mint mondja, a törökök további stratégiai játszmákba fogtak a skandináv országok NATO-csatlakozását illetően és az ukrán gabonaszállítással kapcsolatban is.

– Látjuk, hogy a migránsok egyre erőszakosabbak, és a létszámuk is növekszik, sajnos várható volt, hogy mikor történik ilyen tragédia.

Azt gondolom, hogy aki Európában először adja ki a tűzparancsot, azt óriási felháborodás fogja kísérni, de aki második vagy harmadik lesz a sorban, ott ez már jócskán tompulni fog

– hangsúlyozta.

– Látni kell azt is, hogy Olaszországban új kormány állt fel, amely szigorítja a migrációs politikát, így a Földközi-tenger felől jövő migráció csökkenni fog, de ezzel együtt felértékelődik a balkáni útvonal, tehát várhatóan még többen fognak megpróbálni azon eljutni Európába – összegezte gondolatait.

(Fotó: Földházi Árpád – Mandiner)

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Mi Hazánk: a munkavállalók kizsákmányolása felé tesz lépéseket a kormány

Kemény János

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben