5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

Novák Katalin a háborús bűnök kivizsgálására szólított fel

Korábban éppen Magyarország szavazta le az Unió azon kezdeményezését, hogy felkérjék az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát különleges megbízottak kijelölésére, akiknek a feladata „az oroszok által elkövetett emberi jogi sértések vizsgálata” lenne. Az is érdekes, miért nem általánosságban kívánták vizsgálni az emberi jogi sértéseket a háborúban, miért csak az orosz fél által elkövetett incidensek érdeklik őket.

A magyar vétó miatt végül a 26 EU tagállam a világszervezethez delegált nemzeti küldöttségén keresztül kérte fel az Emberi Jogi Tanácsot a megbízott kijelölésére.

Ennek fényében különösen érdekes Novák Katalin köztársasági elnök megnyilvánulása, aki New Yorkban kijelentette:

A lehető leghatározottabban szólítunk fel az ártatlan civilek ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálására. Ezeket a bűncselekményeket az illetékes nemzetközi intézményeknek dokumentálniuk kell, ki kell nyomozniuk, és bíróság elé kell állítani az elkövetőket. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül.

Vagyis, a nyugati globalista elithez hasonlóan a magyar államfő is egy nemzetközi bírósági eljárás felett tört pálcát.

RTL nyomán

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben